SİYASET:
Fikri Işık yeniden!

24 Kasım 2015 Salı 16:12

 AK Parti Genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64.Hükümetin bakanlar Kurulu’nu açıkladı. Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kabinede ki koltuğunu koruyarak 61.62. ve 63.Hükümette olduğu gibi yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. Büyük sürprizlerin yaşandığı yeni Kabinede eski ve yenilerin kaynaşması sağlanırken, İstanbul ve Ankara hariç diğer illere 1 Bakanlık verildi. Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinde yüksek oy alan Kahramanmaraş, Malatya, Bayburt gibi illere ilk kez Bakanlık vermesi dikkatlerden kaçmadı.

4.KEZ BAKAN OLDU

17-25 Aralık sonrası oluşturulan Bakanlar Kurulu’nda Nihat Ergün’den boşalan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilen Fikri Işık çalışmasının karşılığını yine Bakan olarak aldı. Bakanlık görevine getirildiği günden beri yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ve Kabine’nin en dikkat çekici isimlerinden olan Işık, Kocaeli Teşkilatlarının seçimlerde gösterdiği başarıyla koltuğunu korudu. Özellikle seçim döneminde Kocaeli’de ve Gebze bölgesinde adım atmadık yer bırakmayan Bakan Işık, emeğinin karşılığını aldı.

KOCAELİ’YE VERİLEN ÖNEMİN GÖMTERGESİ

Öte yandan AK Parti Hükümetleri’nde Kocaeli’ye verilen önem bir kez daha görüldü. 2002 seçimleri sonrası Kocaeli Milletvekilleri Vecdi Gönül Milli Savunma Bakanı ve Osman Pepe Orman Bakanı olarak görev almış, 2007 seçimleri sonrası Bakanlık alamayan Kocaeli’den Nihat Ergün 2009 yılında yapılan Kabine değişikliğinden sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı olmuştu. 2011 seçimlerinde bu kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Ergün, 2014 yılının başlarına koltuğunu yine bir başka Kocaeli milletvekili Fikri Işık’a devretmişti. Işık’da son 3 Hükümette Bakan olarak Kocaeli’ye verilen önemin göstergesi oldu.(
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku