banner1006
SİYASET:
Kadınları En İyi Kadınlar Anlar

17 Ocak 2019 Perşembe 15:16

Kadınların siyasette kendilerini göstermeleri gerektiğini ifade eden Çetinkaya, bu amaçla yola çıktığının altını çizdi. Kadınların, siyaseti yıllardır erkeklere bıraktıkları için geride kaldıklarını belirten Çetinkaya,” 10 Yıldır Gebze’de yaşıyorum. Medicalpark Hastanesi’nde kadın doğum doktoru olarak çalışıyorum. İstinye Üniversitesi’nde de öğretim görevlisiyim. Bir kadın olarak kadınların haklarını savunmak, bir yerlere gelmelerini sağlamak ve siyasette yer edinebilmeleri için bu yola baş koydum. Biz kadınlar bu işi yıllardır erkeklere bıraktığımız için geride kaldık. Hiçbir zaman bizlere gerekli, yeterli hakları vermediler. Kızlarımız, erkeklerimiz ile aynı haklara sahip olmalı ve okumalılar. Okuduktan sonra da evde oturmayıp, iş hayatında yer almalılar” diye konuştu.
  
Kadınları yine en iyi şekilde kadınlar anlar diyen Çetinkaya,” Kadın evde cefa çeker ancak düzenin sağlayıcıdır.  Kadın erkeği ve evin ekonomisi yönetir. Yani esas yönetici kadındır. O yüzden Gebze’de düzenli bir yönetim sağlamak için ben kadın olarak yönetime talip oldum. Çünkü artık kadınların siyasette, bilim ve teknikte aktif rol oynaması gerekiyor. Rahmetli Doktor Türkan Saylan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığıyla kız çocuklarına burs vererek, birçok kadını eğitim öğretim hayatına kattı. Kendisi bu alanda öncüdür ve ben de kendisinin burslu öğrencilerinden birisiyim. ÇAPA Tıp Fakültesi’nde de hocamdı. Türkan Saylan Hoca’mdan aldığımız bayrak yarışını devam ettiriyoruz ve bu bayrağı da bizden sonrakilere vereceğiz” diye konuştu. Aynı zamanda Kocaeli Çocuk Eğitim ve Gelişim Derneği Başkanı olduğunu kaydeden Çetinkaya,” Biz bu şehirde ve özellikle de hapishanedeki çocuklara yardım ederek göreve başladık. Derneğimiz çok büyüdü ve kitlesel bir sisteme dönüştü. Kocaeli’nde binlerce çocuğa dokunduk” dedi.
 
GEBZE’NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR
 
Gebze’nin değişime ihtiyacı var diyen Çetinkaya, şu ana kadar iş başına gelen belediyelerin Gebze için güzel işlere imza attıklarını ancak daha iyisinin yapılması gerektiğini söyledi. Gebze’de daha iyi bir gelecek istiyoruz diyen Çetinkaya,” Şartlarımızın daha iyi olması gerekiyor. Ama en önemlisi paramızın nereye gittiğini bilmemiz gerekiyor. Ödediğimiz vergi kimin cebine gidiyor ve onu zengin ediyor diye düşünmek yerine hangi hizmet için kullanılıyor diye sormak istiyorum. Bunun için kul hakkından korkan insanlar olarak bizim ana ilkemiz şeffaflık olacak. Yapacağımız ilk iş şeffaf ve ahlaklı bir yönetim anlayışını yerleştirmek. Alınan her türlü ihale, her türlü girdi ve çıktı internet ortamında sergilenecek. Bu kaldırım ve yol yapmaktan çok daha önemli. Çünkü Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu sağlayan Gebze ama Gebze Belediye borçlu bir belediye” şeklinde konuştu.  İşte biz bu yüzden yeni bir düzen istiyoruz ifadesini kullanan Çetinkaya,”  Yapılan bazı işler domino taşı etkisi yaratacaktır. Bir sorunu çözdüğünüzde diğer sorun da düzelecektir. İhtiyacı olan herkes bir diğeri ile eşit şekilde muamele görsün istiyoruz. Bunun için çeşitli projelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Öncelikle insanların gönlüne dokunmak gerektiğini belirten Çetinkaya, “yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edilmesi gerekiyor. İnsanların ulaşım ve sosyal tesis ihtiyaçlarına cevap vermek gerekiyor. İnsanları bu şekilde mutlu edebiliriz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye için iyi işler yaptığını vurgulayan Çetinkaya,” Sayın Meral Akşener’in yolunda giderek bir yol açmak ve Türkiye’de bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. Okuyan, bilinçli, vizyon sahibi, genç ve dinamik insanların siyasete girsin. Türkiye’de doğru bir yönetim kurulsun” diyerek sözlerini noktaladı.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku