SİYASET:
Kentsel Dönüşüm TBMM'nin gündeminde

08 Kasım 2018 Perşembe 15:05

Tapularını alabilmek, seslerini durabilmek ve hazırlanan İmar planlarını Mahkemeye taşımak için önceki gün Ankara’ya giden Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet mahallesi sakinlerine TBMM’den güçlü bir destek geldi. Beraberlerinde Avukat Recep Dursun ile beraber Ankara’ya çıkarma yapan Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinleri, TBMM’de Milletvekillerinin büyük ilgisiyle karşılaştı. İki Mahalle’nin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Mahallelerimizi kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme kurban ettirmeyeceğiz. Hak sahipleri haklarına kavuşana dek mücadelemiz devam edecek. Çözülemeyen kentsel dönüşüm ve tapu sorununa karşı yıllardır hak arayışında olan, çözümü için mücadele veren Hürriyet ve Yavuz Selim mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantımızda yaptığı konuşmasını dinledik. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ederiz.”dedi.

ADALET İSTİYORLAR

Mahalle sakinlerinin sorununu TBMM gündem dışı bölümde anlatan Fatma Kaplan Hürriyet ise, “Yıllardan beri Gebze Belediyesi tarafından her seçim öncesi tapu vereceğiz diye kandırılan Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinleri dertlerine çare arıyorlar, haklarını arıyorlar, adalet istiyorlar. Tüm yetkisi belediyede olmasına rağmen Belediye Başkanı yetkisini vatandaşlardan yana bir türlü kullanmıyor, bunun yerine insanların evlerini yıkarak ya da göçe zorlayarak ranta yönelik projeleri uygulamak istiyor. Şimdi bu insanlarımız her an evlerinden edilecekleri endişesi yaşıyorlar. Her iki mahallemizde binlerce vatandaşımız yaşıyor ve en önemlisi bu mahallelerimiz iktidar partisine yüksek oranda oy veriyor. Şimdi ise AKP Gebze'yi kazanmasında önemli rolü olan bu insanlara sırt çeviriyor. Umut verip, güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığınız bu insanların gönül sadakasını iki dünyada da veremezsiniz.”diye konuştu.

IŞIK 25 KASIM’DA VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Sadece CHP grubuyla da sınırlı kalmayan Mahalle sakinleri, AK Parti Milletvekillerine de konuk oldular. Kocaeli Milletvekili ve Eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı TBMM’deki makamında ziyaret eden vatandaşlar, Işık’a davette bulundu. Işık 25 Kasım Pazar günü düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantıyla vatandaşlarla buluşacağını ifade ederken, mahalle sakinlerinin bir sonraki durağı ise AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan oldu. Çok sayıda Giresunlu’nun yaşadığı bölgeyi iyi bilen ve kendisi de Giresunlu olan Turan, çözüm için Hükümet nezdinde gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku