SİYASET:
Kılıç çağrı yaptı!

29 Haziran 2015 Pazartesi 13:42

 AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç’tan çok anlamlı bir çağrı geldi. Kılıç sosyal medya üzerinden birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı. Dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm görürken Türkiye’nin sağcı-solu, mezhepsel ve etnik tartışmaların içine girmesinin yanlış olduğunu savunan Kılıç, “O kadar üzülüyorum ki. Artık kendimize gelelim ya. Her yerde zulüm görüyoruz. Mısır’da, Gazze’de, Suriye’de, Kobani’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da Müslümanları katlediyorlar. Ve bizi öyle oyuna getiriyorlarki hep Müslümanlar zulüm görüyor. Onlarda uzaktan içkilerini yudumluyorlar. Ya yıllardır sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt dediler, hep onlar kazandı silah satanda onlar Oldu parayı kazananda. Ama hep biz kaybettik.”dedi
KİMİN SIKINTISI VAR?
Kılıç çağrısını şu şekilde sürdürdü: “Soruyorum kimin kimle sıkıntısı var. Benim esim Kürt, en iyi arkadaşım alevi, Ve düşüncesine saygı duyduğum bir çok Solcu dostlarım var benim.
Ve biz Türkiye’de yaşıyoruz. Hep birlikte ve 81 tane ilimiz var her birinin farklı güzellikleri var örfleri adetleri var. Horonda bizim, zılgıtta bizim. Bar da, uzun havada. Bize dış mihrakların bizi bölmesine parçalamasına müsaade etmeyelim. Para Hırsı bürümüş içimizdeki İrlandalılara müsaade etmeyelim. Bizans oyunlarına gelmeyelim.”
BİZİ BÖLEMEYECEKLER
O yüzden değerli insanlar, Dinimize, vatanımıza, örfümüze, kültürlerimize, çocuklarımıza, büyüklerimize, sahip çıkalım. Kimseyi ötekileştirmeden insanları sevelim. Herkesi cenabı Allah’in yarattığını unutmayalım. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Dadaş ayırt etmeden hepimizin Müslüman olduğumuzu unutmayalım. Bizim atalarımız Çanakkale’de sırt sırta savaştığını unutmayalım. İnanın o kadar doluyum ki biraz içimi dökeyim dedim. Çok üzülüyorum… Arıkanı görüyorum, üzülüyorum. Kobaniyi görüyorum, çocukları üzülüyorum. Gazze’yi, Filistin’i, Doğu Türkistan’i üzülüyorum. Ama şunu unutmasınlar ne bizi bölmeye güçleri yetecek nede dinimizi elimizden almaya Oyuna gelmeyelim oyun büyük. (Selçuk Esmer Gecal)




banner982
Anahtar Kelimeler
Kılıç çağrı Yaptı!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku