banner1006
SİYASET:
'Kocaeli belediyeciliğin kitabını yazdı”

19 Ocak 2019 Cumartesi 11:21

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında Genişletilmiş Birim Başkanları toplantısı düzenledi.  Antikkapı’da düzenlenen toplantıya AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve il ve ilçe yöneticileri katıldı. Genişletilmiş Birim Başkanları toplantısında konuşan Büyükakın, hızla değişen dünyada belediyeciliğin de bu hıza ayak uydurması gerektiğini belirterek, “2005 yılında il bazında belediyeciliğe geçerek bu değişimi biz başlattık, daha sonra bu model bütün Türkiye’ye yayıldı. Aslında İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri, belediyeciliğin kitabını yazan belediyelerdir” dedi.

Toplantıda partililere hitap eden Büyükakın, bu seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle Türkiye’nin büyük bir değişim geçirdiğini söyledi. Dünyadaki hızlı değişimlere cevap veren yönetim anlayışının şehirlere de yayılması gerektiğini kaydeden Büyükakın “Bunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımız ilk seçimde yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2005’te elde ettiği vizyonu önümüze koydu, bu model çerçevesinde biz kanunla il sınırında belediye olduk. 2005 yılında il bazında belediyeciliğe geçerek bu değişimi biz başlattık, daha sonra bu model bütün Türkiye’ye yayıldı. Aslında İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri, belediyeciliğin kitabını yazan belediyelerdir” dedi.

VARLIK SEBEBİMİZ HALKTIR

Seçimlerde teşkilatların önemine de değinen Büyükakın, “Teşkilatlarımıza emek vermiş, AK Parti kurulduğu günden bu yana bu davaya emeği geçmiş çok sayıda arkadaşımız var. Sandık müşahitleri, mahalle başkanlarımızın da içine alındığı bir networkle çalışmamız lazım. Bu arkadaşlarla gönül bağları kurulmalı, gönül bağları kurulmadan gönül belediyeciliği yapılmaz. Onlarla oturup hasbihal etmemiz ve onların gönlünü alarak yol yürümemiz lazım. Varlık sebebimiz halktır. Yönetimler halk için vardır. Camide cemaat olmasa imama ihtiyaç olmaz, sınıfta öğrenci olmazsa öğretmene ihtiyaç olmaz. Partili yoksa il teşkilatlarına, ilçe teşkilatlarına ihtiyaç olmaz. O insanlar bizimle var olmadı, o insanlar olduğu için biz varız” dedi.

REHAVETE KAPILMAK YOK

İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, ise bütün başarıların arkasında birlik beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyleyerek “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Kocaeli teşkilatı parmakla gösterilen bir teşkilattır. Bu güzel tabloyu bozmamamız lazım. Önce millet ve önce memleket diyerek bütün ilçelerde ak bayrağımızı dalgalandıracağız. Biz bu günlere milletimizin hizmetkarı olarak geldik, aynı ruhla devam edeceğiz. Seçim sandıkta kazanılır, rehavete kapılmak yok, kibirlenmek yok” ifadelerine yer verdi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku