SİYASET:
'Kocaeli Türkiye'nin özetidir”

24 Mayıs 2015 Pazar 13:56

**** Kocaeli Mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu “Kocaeli’nin çalışkan insanları var. Kocaeli, Türkiye’nin özetidir. Kocaeli Türkiye’nin her yerine ulaşır, yetişir. Kocaeli verdiği sözü her zaman tutar, Kocaeli’yi Türkiye’nin merkezi yapacağız” dedi.

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nın, Perşembe Pazarı alanında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli’den 11’de 11 istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu;  “7 Haziran’da yeni bir destan yazmaya hazır mısınız.? Tuzak kuranların tuzaklarını başlarına çalmaya hazır mısınız? Bu duygu seli içinde sizlerle buluşmaktan daha güzel bir gurur yok. Kocaeli bizi çok iyi bilir, dava ve hizmetimizi bilir, Kocaeli her zaman bize sahip çıktı. Kocaeli’nin bu coşkusunu herkes görsün ve duysun” dedi

KOCAELİ TÜRKİYE’NİN ÖZETİDİR

Başbakan Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü yapıyoruz. İzmit Körfez Geçidi’ni Türkiye’ye kim getirdi? Ama İstanbul’la Ankara arasındaki Kocaeli üzerinde hızlı tireni kim inşa etti? İstanbul ile Ankara arasını süper hızlı trenle bir buçuk saatine indireceğiz. Ve tüm bunların merkezinde Kocaeli var, Kocaeli’nin çalışkan insanları var. Kocaeli Türkiye’nin özetidir. Kocaeli Türkiye’nin her yerine ulaşır, yetişir. 7 Haziran’da Türkiye’nin her yerine ulaşmaya var mısınız? İzmir-İstanbul Otoyolu ile Kocaeli yine merkezde. Biz Türkiye’nin etrafında bir gönül coğrafyası kuruyoruz.

 KOCAELİ MERKEZ ŞEHİR OLACAK

Yükselen Türkiye’yi engellemek istiyorlar. 7 Haziran’da 90’lı yılların karanlık günlerine dönmek istiyorlar. Kuyruklarda bekleyen bir Türkiye’ye dönmek ister misiniz? Dudaklarınızdan düşmemesi gereken şey dava istikbal aşkıdır. Aziz Kocaelililer bu mega projeleri hayata geçireceğiz. Artık Türkiye bütün yaralarını sardı. Büyük bir kalkınma hamlesinin içine girdi. Kocaeli ile İstanbul’u ayırt etmek mümkün olmayacak. Kocaeli, İstanbul-Ankara arasında merkez şehir olacak.

 KOCAELİ SÖZ VERDİ Mİ YAPAR

Kocaeli’de Bilişim Vadisi’nin temelini atıyoruz. Bilişim Vadisi Türkiye’nin ilk büyük vadisi olacak. Kocaeli’yi Bilim Merkezi kurduk Kılıçdaroğlu’nun rüyasında gördüğü cip fabrikasını da Kocaeli’ye kuracağız. 7 Haziran’da Kocaeli’de 11’de 11 yapmaya var mısınız? Değerli Kocaelililer yükselen Türkiye’ye Yeni Türkiye’ye var mısınız? Bu çetelere karşı dur demeye var mısınız? Bütün bu tuzaklara karşı destan yazmaya var mısınız? Kocaeli şifa merkezi yapalım mı? Bilim merkezi yapalım mı? Bunlar için herkesin sandığa gitmesi lazım. Kocaeli’de sandıkları patlatmaya var mısınız? 7 Haziran’a kadar kapı kapı gezmeye var mısınız? Gerçek merkez ülke Türkiye’yi yükselen küresel güç yapacak mıyız? Kocaeli söz verdi mi yapar.” Şeklinde konuştu. 

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nın, Perşembe Pazarı alanında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.  Şehrin pek çok noktasına afişler asan, billboardlar yerleştiren, seçim araçları ve medya yoluyla mitingi duyuran AK arti Kocaeli Teşkilatı’nın miting kurulu, günler öncesinden kenti AK Parti bayrakları ile donattı. Sabah saatlerinde şehir merkezine gelen vatandaşlar, D-100 karayolu, köprüler ve Yürüyüş Yolu’nda AK Parti ’nin bayrakları ile karşılaştı.

Hedefe ulaşmak ve kusursuz bir mitinge imza atmak amacıyla çalışmalarını sürdüren AK Parti Kocaeli Teşkilatı, Davutoğlu’nun karşılanmasından, alanın süslenmesine, alana gelecek vatandaşlara dağıtılacak bayrak ve sudan, alanda görev alacak partililere kadar her şeyi düşündü. Perşembe Pazarı alanı gelin gibi süslendi, her yere parti bayrakları, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulu Önder Atatürk posterleri ile dev Türk bayrakları asıldı. CHP’nin noterli vaatleriyle dalga geçen Nasrettin Hoca’nın karikatürünün olduğu ve benzer afişler de alanı süsleyen diğer materyallerdi. Alanın ikiye bölündüğü, kadınların ayrı, erkeklerin ise ayrı noktalarda konuşlandırıldığı görüldü.

 BASIN İÇİN BİR İLK

Partililer ve vatandaşlar saatler öncesinden miting alanına gelmeye başladı. Katılımcılar alana ilçelerden otobüslerle taşınarak getirildi. Otobüsler, çevredeki otoparkları doldurdu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, 2 bin 642 polisin ve 6 ambulansla sağlık ekiplerinin görev yaptığı alana polis arama noktalarından geçerek giren vatandaşlara 60 bin Türk ve AK Parti bayrağı ile 100 bin adet su dağıtıldı. Basın mensupları ise saat 16.00’da arama noktalarından geçirilerek kendileri için hazırlanan TIR’a alındı. AK Parti mitinglerinde bir ilk gerçekleşti ve basın mensupları için masa sandalye, yiyecek içecek, elektrik ihtiyacı her şey karşılandı. Vatandaşlar da saat 16.30 sıralarında alana girmeye başladı.

 10 BİNLERCE KİŞİ

Genç yaşlı, çocuk kadın 10 binlerce kişinin katılım gösterdiği, neredeyse boş yer kalmayan alanda heyecanla Davutoğlu’nu bekleyen vatandaşlar, çalan AK Parti seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekerek coştu. Sıcak havaya rağmen yığın yığın alana gelen vatandaşlar, bayram havasında saatler geçirdi.  Saat 17.00’de başlayacağı açıklanan Kocaeli mitingi öncesi Davutoğlu, saat 13.00’te Karabük’te, saat 15.00’te ise Sakarya’da miting gerçekleştirdi. Bu nedenle Davutoğlu’nun alana gelişi saat 19.00’u buldu. Davutoğlu, saat 18:40 sıralarında helikopterle Outlet Center arkasındaki Atletizm Pisti’ne iniş yaptı. Eşi Sare Davutoğlu ve kurmaylarıyla birlikte piste iniş yapan Davutoğlu’nu partililer coşkuyla karşıladı.

BİZİM BİR İLÇEMİZ KADAR

Davutoğlu alana henüz gelmeden piste İl Başkanı Şemsettin Ceyhan çıktı. Katılımcıları selamlayan Ceyhan, yoğun katılım nedeniyle herkese teşekkür etti. Ceyhan, “13-0’ın, AK Parti’nin başkenti Kocaeli’ye hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi. Geçmiş mitingleri hatırlatan Ceyhan, bu alanın iktidarın anahtarını kendilerine vereceğini söyledi. Ceyhan muhalefetin ilimizdeki mitinglerine de gönderme yaparak, “Her biri mitingden önce 50 bin, 100 bin hedef koymuştu ama gördük ki benim bir ilçemden gelen vatandaş kadar kimseyi getiremediler” ifadelerini kullandı.

 KARAOSMANOĞLU VE ERGÜN KONUŞTU

Ceyhan’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kürsüye çıktı. Yapılan hizmetlerden bahseden Karaosmanoğlu, tek eksiklerinin gençleri ihmal etmek olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu kürsüdeyken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın içinde bulunduğu helikopter saat 18.30’da alanın üzerinden geçerek halkı selamladı. Davutoğlu, bir süre alanın üzerinde helikoptere gezerek alanı inceledi. Bu sırada sahneye Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün çıktı ve Başbakan’ın halkı selamladığını duyurduktan sonra kısa bir konuş yaparak AK Parti’nin kuruluş gayesini anlattı.

KOCAELİLİLERİ SELAMLADI

Ahmet Davutoğlu, saat 18.50’de konvoy eşliğinde alana gelerek, halkı selamlamak için kürsüye çıktı. Davutoğlu, halkı selamladıktan sonra, kürsüden indi. Ardından Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, bakanlar Ayşe Nur İslam, Fikri Işık, milletvekilleri Nihat Ergün, Azize Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, milletvekili adayları Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, Sami Çakır, Ayşe Müge Olşen, Halit Çokan, Yalçın Coştur, Yahya Coşkun, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, el ele tutuşarak vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından Fikri Işık konuşma yapmak üzere sahneye geldi. Işık, muhalefete yüklenerek, alandaki coşkudan bahsetti, Kocaelililere teşekkür edip övgüler yağdırdı. Işık, Kocaeli’nin bilim ve teknolojinin başkenti olacağını ifade etti.

KOCAELİ BİZE SAHİP ÇIKTI

Işık, Kocaeli’nde muhalefetin yaptığı mitingleri hatırlatarak, “Hepsini toplasanız bizimki kadar değil. Onların mitinglerini toplayıp, 5 ile çarpın, alacağımız oyu siz hesaplayın, katılımı siz hesaplayın” dedi. Ardından Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül kürsüye çıkarak, katılım için Kocaelililere teşekkür etti. 7 Haziran seçimlerinin hayırlar getirmesini dileyen Gönül, “Biz hiçbir zaman unutan bir parti olmadık. Hep göründüğümüz gibi olduk. Biz milletimize inandık ve çalıştık. Çok çalıştık, hep çalıştık. Çok daha güzel bir ülke için durmak yok yola devam. Seçimlerimiz Türkiye’mize hayırlar getirsin” dedi. (Selçuk Esmer GEÇAL)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku