banner1024
SİYASET:
Kocaeli'ye Akademisyen eli değecek!

25 Kasım 2018 Pazar 15:37

Tahir beyi ilimizde görev yaptığı dönemden iyi biliyoruz.  Aslen Derinceli olan sayın Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Danışmanı olarak göreve gelmiş, ardından bugün Balıkesir Valisi olan sayın Ersin Yazıcı’nın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapğtığı fdönemde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevini sürdürmüştü. Daha sonra Ersin Yazıcı’nın Rize Valisi olarak atanmasıyla Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak atanmıştı. İlimizde uzun yıllar bu görevi sürdüren Büyükakın, geçtiğimiz yıl ise Bilecik’e Vali olarak görevlendirmişti. 



AKADEMİK ÇALIŞMALAR YEREL HİZMETLERE DÖNÜŞECEK Mİ?
Kocaeli Üniversitesinde daha önce akademisyenlik yapan ve Doçent Doktorluk unvanına sahip Büyükakın, Kocaeli siyasetine yeni bir modeli getirecek? daha önce Kocaeli’de ki Belediye Başkanlarının profiline baktığımızda karşımıza, İşadamı, Alaylı Politikacı, Hekim, Mimar, Mühendis gibi unvanlar çıkıyordu. Eğer Tahir bey Başkan seçilirse ilimizde ilk kez Akademisyen kökenli bir isim Belediye başkanı olarak görev yapacak. Bu durum yerel hizmetlere nasıl yansıyacak merak edip göreceğiz. Genel Sekreterliği döneminde Tramway, Gebze Metrosu gibi projelerin mimarı olarak bilenen Büyükakın bakalım Belediye başkanı seçilince ne gibi projeler yapılacak kamuoyu merak ediyor. Kocaeli’yi yönetecek bir akademisyen şehre nasıl bir hava katacak önümüzdeki 5 yıl bunu gösterecek. Önümüzde Eskişehir gibi bir örnek var. Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen uzun yıllardır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapıyor ve Eskişehir’i imar eden başkan olarak anılıyor. Şimdi Kocaeli’de de bir akademisyen Belediye başkan adayı var ve bakalım bu birikimi, Valilik tecrübesi, Genel Sekterlik döneminde kenti iyi tanımanın avantajları Tahir beyi nasıl katkılar sunacak? Temennimiz Kocaeli genelinde, Gebze bölgesi özelinde kenti yarınlara taşıyacak, hak edilen hizmetlerin gelmesi noktasında. Aday değişikliği, vizyon değişikliğini getirecek mi, 2023 Kocaeli’si hangi projelerle gerçekleşecek bekleyip göreceğiz.  ayın Tahir Büyükakın’a adaylığını hayırlı olmasını dileyerek görevinde başarı diliyoruz. Kazanan kim olursa olsun, bizim temennimiz kentimizin kazanması.



TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 1969'da dünyaya gelen Tahir  Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit  Endüstri Meslek Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal  Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu.
Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat  Bölümü´nde 1993'te araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Büyükakın,  yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul  Üniversitesi'nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doç. kadrosuna  2002'de atanan Büyükakın, 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine  getirildi. "Makro iktisat" bilim alanındaki çalışmalarıyla 2013 yılında doçent  unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da  çalışmaları bulunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 2005-2007 yılları arasında  danışmanlık yapan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin  Stratejik Planını hazırladı. Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde  2007'den 2014'e kadar genel sekreter yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra aynı  belediyede genel sekreter olan Tahir Büyükakın, 21 Haziran 2017’de Bilecik Valisi  olarak atandı. İyi derecede İngilizce bilen Tahir Büyükakın, evli ve 3 çocuk  babasıdır.

Tahir Büyükakın Hakkında kim ne yazdı?




banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku