banner1024
SİYASET:
KPSS'siz alımlar dursun!

14 Kasım 2016 Pazartesi 09:54

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, yüz binlerce öğretmen adayının yıllardan beri KPSS’de ter dökmesine rağmen 5 bin dershane öğretmeninin sınavsız atama yapılmasını meclis kürsüsünden sert bir dille eleştirdi. Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “2014’te aynı bu düzenlemeyi getirmiştiniz. Ancak düzenleme partimiz tarafından Anayasa Mahkemesine götürüldü ve 2015 yılında da iptal edildi. Aynı düzenlemeyi bu kanun hükmünde kararnameyle bir kez daha getirerek fırsatçılık yapıyorsunuz. Adaletsizliğin iyice dibine vurdunuz ve özel dershane, etüt eğitim merkezlerinde altı yıl çalışmış olanların KPSS'ye girmeden sözleşmeli öğretmen olarak atanabilmelerini sağlıyorsunuz”

“YILLARDIR NEDEN SINAVLARA HAZIRLANIYORLAR?”

“Yıllardır öğretmen olabilmek için çeşitli süreçlerden geçen öğretmen adayları ‘Biz de altı yıl dershanede çalışıp sınavsız atanabilirdik. Yıllardır neden bu sınavlara hazırlanıyoruz?’ diye sizlere sormaz mı?” Geçtiğimiz yıllarda kopya skandallarıyla çalkalanan ÖSYM "Emeğiniz emanetimizdir" yazılı kalemleri adaylara dağıtmıştı Bir tarafta, ‘emeğiniz emanetimizdir’ anlayışıyla sınav yapan ÖSYM, diğer tarafta sınavsız öğretmen alan Millî Eğitim Bakanlığı. Bu da tam bir tezat olarak karşımızda kapı gibi duruyor”

“KPSS STRESİ NASIL BİR DUYGU BİLİYOR MUSUNUZ?”

“KPSS stresi yüzünden çoğu öğretmen adayının bunalıma girdiğini de sözlerine ekleyen Milletvekili Hürriyet, “İnsanların emekleri, onların çocukları gibidir. Eğer emeklerini boşa çıkaran bir davranış gerçekleştirirseniz hayatın zorlu koşullarında onların tutunmalarını sağlayan dalları kırmış olursunuz. Öğretmen olmak için ağızlarıyla bir kuş tutmadıkları kalan, seneler boyunca kitaplara gömülü bir şekilde yaşayan insanlar nasıl sınav stresi yaşamaktadır bilir misiniz? Kocaeli'mizin bir ilçesinde 24 yaşında, henüz hayatının baharında genç bir kızımız, öğretmen olmak için hazırlandığı KPSS stresine dayanamayarak intihar etti”

İZMİT MİTİNGİNE GÖNDERME

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında İzmit’te yaptığı seçim konuşmasını da hatırlatan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hükûmetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız’ diyordu. Bu konuşmadan tam on dört sene geçti, öğretmen açığı bugün neredeyse 150 bini buldu. Öğretmen diplomalı yüz binlerce insanımız halen daha KPSS ve sonrasında gelen zorluklarla uğraşmakta iken, siz KPSS’siz öğretmen alımı yapıyorsunuz. Üstelik Hem FETÖ ile mücadele için dershaneleri kapıyorsunuz ama FETÖ’nün en güçlü olduğu platformdan sınavsız öğretmen alıyorsunuz. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, siz değerli vekillere soruyorum” açıklamasında bulundu.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku