banner1024
SİYASET:
Meclis'e gideceğiz!

09 Ekim 2015 Cuma 14:05

 Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Nurettin Çelik gazetemizin konuğu oldu. Çelik 1 Kasım seçimleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Çelik, 77 bin oyu geçtikleri takdirde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkıyla TBMM’ye gideceklerini söyledi. 
Saadet Partisinin Gebze’ye verdiğini söyleyen Çelik, “Bu bölge bizim için önemli. Gebze Değer verilmeyen bir kentimiz. Burada oturduğumuzdan dolayı sesini farklı bir şekilde kamuoyuna duyuruyoruz. Bize de vatandaşlara da bu konuda görev düşüyor.”dedi.
BİREYSEL BAŞVURU HAKKI
 Saadet Partisi’nin 2014 yerel seçimlerinde Kocaeli’de 52 bin oy aldığını hatırlatan Çelik,  “2015 genel seçimlerinde BBP ile ittifak yapıp 53 bin oy aldık. Bu tabloda İttifak bize bin oy katkı yapmış oluyor. Herkes kendi oyunu alıyor. Haziranda seçim yapıldı, Hükûmet kurulamadı. 11 tane vekilimiz var, 1 vekil için seçim yapılıyor. Fazla bir şey değişmeyecek. Bütün mücadele HDP mi gitsin Saadet mi gitsin? 53 bin oyumuz var. 11.sırada ki HDP milletvekili 77 bin oyla gitti. Biz bu oyu aldığımız anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı yapacağız. İlk defa siyaseten kullanacağı hakkı Gebze ve Kocaelilerin bize vermesini istiyoruz. 
İNGİLTERE’DE OLDU
İngiltere üzerinden örnek veren Çelik, “Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalarımız kanunlara aykırı olmamalı. Hukuk devletinde bir anayasa var. Aykırı olmamak şartıyla mecliste oluşturulan kanunlarımız var. 148.maddeye göre bireysel başvuru hakkı getirildi. Ben HDP’nin üzerinde bir tane oy fazla alırsam, bana mazbata verilmezse benim hakkım ihlal edilmiş oluyor ve bireysel başvuru hakkı geliyor. Anayasada Yüzde 10 seçim barajı yok. İngiltere’de yüzde 3’le bir kişi başvuru yaparak mazbatasını aldı Türkiye’de neden olmasın? Bu yetki bize verilmiş olsun sorumluluğumuzu Gebze’de yerine getirmiş olacağız.”dedi.
GEBZE GÖZARDI EDİLİYOR
Gebze’nin ikinci plana atılmasından dem vuran Nurettin Çelik, “Gebze iktidar tarafından sürekli göz ardı ediliyor. Bu bizi Gebze’de yaşayan hem siyasiler hem de vatandaşlar olarak üzüyor. Gerek listesinde gerek çalışmalarında AK Parti Gebze’yi göz ardı ediyor. Kendi kendine yeten bir kentin söz sahibi olacağı bir döneme girmek istiyoruz. Biz konuşuruz bize bu yetkiyi verin. Hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşüyor.  Meclise girersek Partizanlık yapmayız. Geçmişte CHP ve DYP ile koalisyonlar kurduk. Herkes bunlardan dolayı Erbakan Hoca’ya dua ediyor. Bütün seçmenlerimizin takdirini ve ilgisini bekliyor. Burada oturuyor olmamız farklı bir siyasetçi olurum. Biz iktidar olamayız ama muhalefet oluruz. Ana muhalefetten daha etkili bir muhalefet yaparız. Gebze’de bize oy vermeyenler pişman olacak. Ben vekil olacağıma inanıyorum. Alanımız genişi aksaklık fazla ama sıkıntı konuşan insan yok. Cesur siyasetçi yok.







banner982
Anahtar Kelimeler
Meclis’e Gideceğiz!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku