banner1024
SİYASET:
Partilerde seçim sessizliği var

07 Kasım 2018 Çarşamba 14:56

31 Mart Yerel seçimleri için siyasi partilerin aday adaylığı için başvuru sürecini başlatmasıyla ilçelerde büyük hareketlilik yaşanırken, en büyük sessizlik ise Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında yaşanıyor. YSK tarafından resmi takvimin açıklanması sonrası Büyükşehir adaylığı için büyük rekabet yaşanması bekleniyordu. Ancak aradan geçen bu süre zarfında Büyükşehir Başkanlığı yarışı adeta hiç yokmuş gibi bir hava oluştu. Bütün aday adayları ve partilerin İlçe seçimlerine yönelmesi, Büyükşehiri ikinci plana itmiş durumda.

AK PARTİ’DE 5 İSİM KONUŞULUYOR

Seçimin iddialı partilerine göz gezdirildiğinde AK Parti’de Büyükşehir için mevcut Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın isimleri geçiyor. Ancak siyaset kulisleri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun 4.Dönem adaylığına kesin gözüyle bakıyor. 3 Dönem kuralına takılmazsa AK Parti’nin İbrahim Karaosmanoğlu’nu aday göstermesi beklenirken, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın da Genel merkez onayı alması halinde adaylığa sıcak baktığı biliniyor. Ancak Başkan İbrahim Karaosmanoğlu dışında şu ana kadar kimse resmi bir açıklama da bulunmadı.

CHP’DE GÖZLER MİLLETVEKİLELRİNDE

CHP’de Büyükşehir adaylığı beklentileri karşılayamadı. 2009’da Sefa Sirmen ile 2014’de Tahsin Tarhan ile Büyükşehir yarışına giren CHP’de sadece partinin emektar isimlerinden Keramettin Gençtürk başvuru da bulundu. Başka bir başvurunun olmaması partiyi sıkıntıyı soktuğu ifade edilirken, son kararı parti Meclisi verecek. Önümüzdeki hafta içinde Kocaeli Büyükşehir Adayı’nı belirlemesi beklenen CHP’de Milletvekilleri Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’in adı Büyükşehir için konuşuluyor. Haydar Akar’ın son dönem Büyükşehir yatırımlarına yönelik eleştirileri bu iddiayı güçlendirirken, etkin muhalefetiyle bilinen Fatma Kaplan Hürriyet’in Büyükşehir adaylığı da sürpriz olarak nitelenmiyor.  

MHP, İYİ PARTİ VE SAADET SESSİZ

Gözlerin çevrili olduğu MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nde ise tam bir sessizlik var. Bu partilerden MHP’de İl başkanı Aydın Ünlü ince eleyip sıkı dokuyor. Ünlü, her gün sahada vatandaşları dinleyip buna uygun bir profil ararken, Genel merkezinde Ünlü’ye olan güveni tam. İYİ Parti adayını Genel Başkan Meral Akşener’in bizzat belirlemesi beklenirken, Saadet partisi ise önümüzdeki günlerde yapılacak istişarelerle adayını kamuoyuna açıklayacak. Fakat bu Üç partide de Büyükşehir Aday Adaylığını açıklayan kimse olmadı. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku