banner1006
SİYASET:
Sarıbay'dan OHAL uyarısı!

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:51

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay il örgütünde yapılan yönetim kurulu toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz Sarıbay ülke gündemini de değerlendiği açıklamasında şunları söyledi: “24 Temmuz Lozan Barışı’nın yıldönümü. Bizim ve ülke için çok önemli. Darbenin savuşturulmasında bağımsız medyanın önemi bir kez daha anlaşıldı. Parti olarak medyanın 4. kuvvet olarak anayasaya konulmasını savunuyoruz. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz Demokrasi Mitingi Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yapılan darbe girişimine karşı parti ayrımı gözetmeksizin herkesin orada olmasını istediğimiz bir mitingti ve yaklaşık 1 milyon kişilik katılım oldu.

 KİMSE İNCİNMESİN

Halk darbeye karşı koymayı bildiğini ortaya koydu, darbelerin olamayacağı da anlaşıldı. Girişimde 300’e yakın vatandaşımız şehit oldu hepsine rahmet diliyorum. Darbenin kalıntıları devam ediyor, kaçaklar var. Ülkemizde de şu an özgürlüklerin kısıtlanması durumu var. OHAL’e bizim CHP temsilcilerimiz oy vermediler ama OHAL’İ elde eden hükümet bazı uygulamalar yapmakta. İnsanları deşifre etmeden, rencide etmeden yapılmasını savunuyoruz. Tutuklanan, gözaltına alınanların aileleriyle görüştürülmeye başlanması da sevindirici bir husus. OHAL  kimseyi üzmeden incitmeden 1,5 ayda tamamlansın ve uzatılmasın. Bazen üzücü haberler de alıyoruz. Bir muhtarımız olay gecesiyle ilgili bir paylaşımda bulunduğu için görevden alınmış bu durumlardan sakınılmalı.

 MANİFESTO DÜSTUR OLSUN

Darıca’da bir avukat arkadaşımız evinden alınmış. En azından ailelere haber verilsin. Güvenlik kuvvetlerimizin de daha hassas davranmasını istiyorum. Gerçekleştirilen mitingde Bir manifesto okundu. Bundan böyle yapılacak olacak çalışmaların hepsine bu manifesto düstur olmalı. Yapılması gerekenlerle ilgili çok güzel şeyler var. CHP’nin önümüzdeki günlerdeki programından da bahsedeyim. 9-10 Ağustos’ta Çanakkale’de il başkanlarımızın katıldığı il başkanları toplantısının 3. sü yapılacak. 13-14-15 Ağustos’ta da Hacı Bektaş Veli Festivalleri’ne katılacağız.” 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku