SİYASET:
Tecavüze af yok, Muhalefet saptırdı!

27 Kasım 2016 Pazar 15:49


AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, kamuoyunda çok tartışılan Cinsel İstismar yasa tasarısıyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu önergede imzası olan Vekillerden biri olan Şeker, önergenin amacını ve ayrıntılı hakkında bilgiler verdi. Gazetemizin konuğu olan ve Tasarısının kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirten Şeker, yasasının amacının erken yaşta evlilik nedeniyle  hapis cezası alanlara af değil erteleme olduğunu söyledi. Bu konuda kendilerine çok sayıda talebin ulaştığını ifade eden Şeker, “Özellikle Roman vatandaşlarımız arasında bu durum çok yaygın. Bizden talepte bulundular. Bunlarla ilgili düzenleme istediler. “dedi.

TECAVÜZCÜLERE AF YOK

Tamamıyla normal şartlarda, erken yaşta evlenenlerle ilgili düzenleme olduğunu ve tecavüzcülere af getirmediğin dile getiren Şeker, “18 yaşından küçük olanlar bizde çocuk kabul ediliyor. 18 yaşına doldurmamışsa kanunlara göre çocuk sayılıyor ve kendi başına hareket edemiyor. 18 yaşından küçük olup 17 yaşında bir kız evlendiği zaman, istismara uğramaksızın normal bir şekilde, ailesi de rıza gösterirse problem yok. Ama 17 yaşında bir kız isteyerek evlendi veya kaçtı, aile ise rıza göstermedi. Bu kanuna göre cinsel istismara giriyor ve kamu davası açılıyor. Kıza bir şey olmuyor ama erkek hapse giriyor. 2005 yılında bu tür istismara uğrayanların cezası 5 yıl iken biz bunun cezasını önce 8 yıla, 2014’de ise 15 yıl hapis cezasına çıkardık. Ama bu durumda aileler perişan oluyor.”diye konuştu.

MUHALEFET ZOR DURUMDA

Tecavüzcülere af diye bir durumun olmadığını ifade eden Şeker, Muhalefetin sıkıntılı durumunda gündem değiştirmek için konuyu saptırdığını dile getirerek,  “Tecavüze uğramış bir kadının erkekle evlenmesi, ya da cezanın affedilmesi kesinlikle söz konusu değil. Muhalefet zor durumda. Şu anda ciddi anlamda Hükümet terörle mücadele yapıyor. Dağda eşkıya ile ve onları destekleyen terörist Belediye Başkanlarıyla Mücadele yapılıyor. Başkanlar, vekiller tutuklandı. Ama bir taraftan CHP bunları destekliyor. Kamuoyunda ciddi tepki alıyor. Bu tepkiden dolayı kamuoyunda nasıl konuyu saptırırız şeklinde gündemi değiştirdiler. Amaç hiç bir istisna olmaksızın normal yollarla evlenmiş olanları kapsayan bir düzenlemeydi ve bir af değil ertelemeydi. Tahmin ediyorum yakın zamanda yeni bir düzenleme gelir.”dedi.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku