SİYASET:
TGF'den Kerkük çıkarması

30 Nisan 2016 Cumartesi 12:00

 IRAK Türkmen Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde organize edilen etkinliğe Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük Milletvekili Ershad Salihi, Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Irak'ın çeşitli kentlerinden gelen Türkmen yetkililer, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ile Türkiye'den gelen 9 gazeteci katıldı. Kerkük Üniversitesi Salonu'nda Talafer İlkokulu öğrencilerinin şiirli gösterileriyle açılan Kongre ve Kurultay'ın ilk oturumunda protokol konuşmaları yapılırken, organizasyona emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYOR

Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şemsettin Küzeci açılış konuşmasında, Türkmen gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını belirtirken, "Kongremizde ve kurultayımızda bu konuları konuşup tartışma fırsatı bulacağız" dedi. Türk Heyeti adına konuşan Türk Dünyası Gazeteciler Platformu, TGF ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise "Türkmen meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları yerinde görmeye geldik. Kardeşlerimizle her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu. 

MEMNUNİYETLERİNİ İLETTİ

Irak Türkmen Cephesi Lideri Ershad Salihi de, Türkiye'den gelen gazetecileri Kerkük'te görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Salihi, "Türk gazetecilerimizin Irak'ta yaşanan güvenlik sorununa rağmen buraya gelip bizlere destek olmaları, hepimizi duygulandırmış, onurlandırmıştır. Kongremiz ve Kurultayımız şereflenmiştir. Anavatan Türkiye her zaman Türkmenlerin başının tacıdır. Türkmenler olarak Irak'taki varolma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye’mizin de hep yanımızda olduğunu bilerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR TARTIŞILDI

Kongre ve Kurultay'ın ikinci oturumunda düzenlenen panelde ise Türkmen gazetecilerin sorunları ile Türk Dünyası Gazeteciler Platformu'nun çalışmaları tartışılıp değerlendirildi. Kerkük'te 3 gün süren etkinliğe Türkiye'den Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, TGF, Basın Vakfı ve Türk Dünyası Gazeteciler Platformu Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Sekreteri ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Dünya İletişim Birliği Başkanı Şemsettin Küzeci, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Avrasya Gazeteciler ve Radyo Televizyoncuları Birliği Başkanı İsmail Kahraman, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, TRT Kocaeli Temsilcisi Halit Yılmaz katıldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku