SİYASET:
TRENE HASRET KALDIK!

19 Ekim 2016 Çarşamba 10:26

Geçmişte İstanbul-Adapazarı arasından 30 bin kişinin kullandığı Tren Yolunu bugün sadece 19 bin kişinin kullandığını belirten Akar, sefer sayısının da azaldığını, İstanbul ve Kocaeli’nin trene hasret kaldığını belirtti.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, tren seferleri üzerinden eleştirilerde bulundu. Akar, Banliyö ve Adapazarı tren seferlerinin iptal edilmesi ile vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek, geçmişte günlük 30 bin kişinin yaralandığı tren seferlerinden bu sayının 19 binlere düştüğünü belirtti. Ucuz olması nedeniyle orta gelirli ve çalışan vatandaşların en çok tercih ettikleri Tren yoluna Kocaeli ve İstanbul’da yaşayan vatandaşların hasret kaldığını ifade eden Akar, “Sanayi kenti Kocaeli. Türkiye bütçesinin %12 sini sağlıyor. Demiryolu var Treni yok, Havaalanı var Uçağı yok, Denizi var Vapuru yok. Çalışınca oluyor.”dedi.

TRENE HASRET KALDIK

Geçmişte Adapazarı Trenlerinin günde 12 sefer gidiş-geliş yaptığını altını çizen Akar, “Hızlı trenden önce Adapazarı-İstanbul bölgesel treni günde 12 gidiş ve 12 dönüş olmak üzere günde 30 bin vatandaşımız ucuz seyahat etme şansına sahipti. Bugün ise sadece 4 gidiş ve 5 geliş olmak üzere ayda sadece 19 bin vatandaşımız seyahat ediyor. Artık Sakarya'lılar, Kocaeli'ler ve İstanbul'lular trene hasret.”diye konuştu.

ESKİDEN TEK TREN YETERLİYDİ

Geçmişte vatandaşların Adapazarı’ndan İstanbul’a kadar sadece bir trenle ulaşım sağlayabildiklerinin altını çizen Akar, bugün ise gelinen noktada vatandaşların kullandığı güzergaha dikkati çekerek, “Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da oturup hızlı trenimiz var diyenler hızlı trenden önce Adapazarı'ından Haydarpaşa'ya sadece bir trenle gidebiliyordunuz. Bugün Önce Adapazarı-Arifiye Adaray ile, Arifiye-Pendik tren ile sonra Pendik-Kartal otobüs ile ve daha sonra Kartal-Kadıköy Metro olmak üzere 4 araç değiştirerek gidebiliyorsunuz. Bakın hızlı tren yaşamımızı nasıl kolaylaştırdı.”dedi.

 Ömür Kavran

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku