banner1001
Annelerini örnek alıp spora başladılar

12 Ekim 2018 Cuma 11:59

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kazım Karabekir Ortaokulu’nda “Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler” Spor Kulübü sayesinde spora başlayan kız öğrencilerin antrenmanına konuk oldu. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında anneleri sporla tanıştıran “Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler” Spor Kulübü, kız öğrencilerin de spora başlamasını sağladı. Türkiye’ye örnek bir projenin hayata geçtiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Annelerini örnek alan kız öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Potasız Okul Kalmasın Projemiz dahilinde okul bahçelerinde kurduğumuz basketbol sahalarının da bu şekilde aktif kullanılması bizleri sevindiriyor” dedi.

 

ÇELİK, “DERSLERE OLAN ODAKLANMAM ARTTI”

Annelerini örnek alarak sporla tanışan ve bu sayede hareketli bir yaşama adım atan kız sporcularda yedinci sınıf öğrencisi Ecesu Çelik, annesini örnek aldığını ve bu şekilde spora başladığını söyleyerek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kız arkadaşlarımız annelerimizi örnek aldı. Onlar spora başlayınca bize örnek oldular. Onlardaki pozitif değişim bizlerin gözünden kaçmadı. Öncellikle annem spora başlamasıyla sosyal ve bizle olan ilişkililerde olumlu değişim yaşadı. Daha cana yakın, daha mutlu ve pozitif oldu. Ben de bu vesileyle spora, basketbola başladım. Yeni arkadaşlarımızla birlikte her şey çok güzel.. Bu arada sporla birlikte derslerime olan konsantrasyonum da çok arttı. Yorgunluk hissetmiyor, derslerime daha iyi çalışıyorum. Spor yaptıktan sonra derslere olan dikkatim yani odaklanmam da arttı. Bizlere ve annelerimize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“KIZ ÖĞRENCİLERİMİZDE ÇOK OLUMLU GELİŞMELER GÖRDÜK”

Beden eğitimi öğretmeni ve kız basketbol takımının antrenörü Antrenör Zeynep Tosun ise “Bu proje bizim okulumuz ve kızlarımız adına gerçekten güzel bir çalışma oldu. “Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler Spor Kulübü” sayesinde kız öğrencilerimiz annelerini örnek alıp, basketbola başladılar. Basketbolu çok sevip sürekli devam ettirmeye başlayanlar da oldu. Bu projenin hayata geçmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini sarf etti. Öğrencilerin spor sayesinde derslere olan odaklanma probleminin de önüne geçildiğini söyleyen Antrenör Tosun , “Spor yapan çocuğumuz daha disiplinli, daha sağlıklı, daha başarılı ve özgüveni artan bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Her çocuk ve genç belli bir spor dalına yoğunlaşmalıdır. Mutlaka spor yapmalıdır. Bugün burada spor yapan ve basketbol oynayan kız öğrencilerimizde çok olumlu gelişmeler gördük. Bütün çocuklarımızın spor yapmasını ve ailelerinde buna destek olmasını istiyorum” açıklamasını yaptı.

 

AİLE MUTLU OLUNCA DA TOPLUM MUTLU OLUR

“Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler” Spor Kulübü’nün öneminden bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Toplumu mutlu etmenin en güzel yollarından bir tanesi spor faaliyetlerini iyi kullanmaktır. Yediden yetmişe Kocaeli’ye spor yaptırmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam için halkımıza spor yaptırmanın yollarını arıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak annelerimize bir spor kulübü kurduk. Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler Spor Kulübü ile maksadımız kadınlarımızı bir kulüp etrafında toplayarak onlara sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konularında bilgiler aktarıyoruz. İnanıyorum ki Kocaeli’de bizim spor yaptırdığımız kızlarımız ve annelerimiz kentimizin en mutlu kadınlarıdır. Bu kulüp etrafında toplanan annelerimiz ve kızlarımız sağlık yönüyle kaliteli bir yaşama kavuşuyorlar. Tansiyon, şeker, aşırı kilo ve stres gibi hastalıklardan kendilerini korumuş oluyorlar.  Yaşam içerisinde sağlıklı olunmazsa zaten mutlu da olunmaz. Sağlığını elde eden kadın daha mutlu olur, kadın mutlu olunca da aile mutlu olur. Aile mutlu olunca da toplum mutlu olur, şehir mutlu olur. Bizim hedefimiz mutlu bir şehir oluşturmaktır.” dedi.  

 

7’DEN 70’E SPORA DAVET

Bilgievleri, Akademi Lise, gençlik kamplarımız ve spor okullarımızı çok önemsediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu” Sosyal, spor ve kültür projelerimizi birebir takip ediyorum. Sadece desteklemekten bahsetmiyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yakından takip ediyorum. Bende bu projenin içindeyim, inanıyorum ki en güzel enerjiyi topluma bu projeden vereceğiz. Birlikte kalkınacağız, birlikte mutlu ve huzurlu bir toplum olacağız.  İnsanlarımızın yüzü güldüğü zaman Kocaeli’nde benim de yüzüm gülüyor. Vatandaşımızın mutsuz olduğunda bende mutsuz oluyorum. Onun için toplumun mutlu olmasını sağlamak kadar güzel bir şey olamaz. Bir insanın sıkıntısını gidermek büyük bir mutluluktur. Tüm hanım kardeşlerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ve aile bireylerimizin bu tür spor etkinliklerine katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SPOR İMKANLARI SAĞLIYORUZ

Çocuklara ve gençlere spor yapmaları için her türlü imkânı sağladıklarını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Allaha şükür Türkiye her geçen gün daha varlıklı bir hale geliyor. Çalışıyoruz, üretiyoruz ve ihracat ediyoruz. Türkiye’nin kalkınmasını hazmedemeyenlerle ayrı bir mücadelemizi de yapıyoruz. Sabırlı olacağız ve sağlam bir duruş sergileyeceğiz. Kararlılıkla çocuklarımızın spor yapmalarına da imkân tanıyacağız. Bu tür projelerle ailelerimiz ve gençlerimiz sağlıklı bir yaşam için daha bilinçli hale geliyor. Daha mutlu oluyorlar ve çocuklarımızın yüzleri gülüyor. Bu bakımdan annelerin ve gençlerimizin yüzü gülerse bizim de yüzümüz gülüyor. Onlar mutluysa biz ancak mutlu oluyoruz.  Burada da kız öğrencilerimiz annelerini örnek aldılar. Şimdi spor kulübümüz etrafında çalışmalarını sürdürüyorlar. Kocaeli’nin tamamında bu projemizi geliştirerek spor yapmayan ne annemizin ne de kızlarımızın kalmasına müsaade edeceğiz. Hareketli yaşam için sorumluluk alıyoruz. Kazım Karabekir Ortaokulu’ndaki kız öğrencilerimizin Basketbolun çevresinde buluşmalarını da çok önemsiyorum. Kız çocuklarımızı ve özellikle annelerini tebrik ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Su Sporları Merkezinin temel demirleri bağlanıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak Su Sporları Merkezini şehre kazandırıyor

Haberi Oku