Cemil Meriç'te Hemsball

20 Aralık 2018 Perşembe 09:26

Birçok mesleki atölye eğitimlerinin verildiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor etkinlikleri de ihmal edilmiyor. Beden eğitimi kapsamında merkezde bulunan öğrencilere, 5 aydır Hemsball sporuna yönelik eğitimler veriliyor.

Her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalı olan Hemsball, kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilen bir oyun. Topu tutabilmek ve servis atabilmek için el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona sahip olmayı gerektiriyor. Hemsball, engelli bireylerin fiziki aktivitelerine yardımcı olarak spor yapmalarını sağlarken, öğrencilerin bu sporla psikomotor, odaklanma, konsantrasyon, denge ve zihinsel koordinasyon gelişimini sağlamak, refleks ve reaksiyonlarını geliştirmek amaçlanıyor.


HEP BİRLİKTE OYNADILAR

Cemil Meriç öğrencilerinin bu haftaki Hemsball etkinliğine KOÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden 25 üniversite öğrencisi de katıldı. KOÜ öğretim görevlisi Enis Çolak ve Cemil Meriç beden eğitimi öğretmeni Sultan Akdeniz gözetimindeki yapılan etkinlikte, Cemil Meriç öğrencileri üniversiteli abla ve abileriyle Hemsball oynadı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı Hemsball oyunlarında Cemil Meriç ve üniversite öğrencileri doyası eğlendi.

CEMİL MERİÇLİ ÖĞRENCİLER HEMSBALL’I SEVİYORLAR

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerden Muhammed Serdar Yoktan(24), “Spor yapmak gerçekten çok iyi ve sağlıklı kalıyoruz. Spor etkinliklerinde arkadaşlarla birlikte eğleniyoruz. Hemsball’da el ve göz gelişimimiz artıyor” ifadelerini kullandı.

Edanur Alp(20) ise “Arkadaşlarımla burada oynarken çok keyif alıyoruz. Hemsball’ı oynarken dengemi sağlamaya çalışıyorum. Topa odaklanıyorum” şeklinde konuştu. Bir diğer Cemil Meriç öğrencisi Erva Meşe(21), “Hemsball’ı çok seviyorum. Burada oynarken abilerle yardımlaşıyoruz ve burada oynamaktan çok zevk alıyorum. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki öğretmenlerime ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİR TÜRK SPORU HEMSBALL

Hemsball 2011 yılında çocuğuyla oynarken bulan ve daha sonra tasarlayarak geliştiren Murat Altınay tarafından ortaya çıkarılmıştır. Bir Türk sporu olan, her yaştan insanın eğlenceli ve zevkle oynaya bileceği Hemsball, kapalı ve açık alanlarda oynanabiliyor. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona sahip olmak gerekiyor. 2012 yılının ocak ayında Hemsball’ı destekleme kararı alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2013 yılında Hemsball’ı spor branşı olarak tanıdı.

HEMSBALL NASIL OYNANIR

Oyunun amacı, topu yerde bulunan hedef tahtası üzerindeki çemberin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve “oyuncuların” alanına yere değmesini sağlamak. Oyunda rakip oyuncular aynı amaçla topun kendi sahasına düşmesini önlemeye çalışıyor. Oyuncular rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları bulunuyor. Hemsball’da oyuna kura atışı yapılarak başlanıyor ve kurayı kaybeden oyuncu servis atışını yapıyor. Servisi atan oyuncu topu çemberin içine atarak rakip alana gönderiyor. Sayı sistemi, topun çember içine değmesi, dışarı gitmesi veya bir oyuncunun hata yapmasına kadar devam ediyor. Sayı kazanan oyuncu servis atma hakkı kazanıyor.

 

 


banner982
Anahtar Kelimeler
Cemil MeriçHemsball
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Minik Sporcunun Milli Takıma Uzanan Yolculuğu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları öğrencisi Ali Mete Dere, Türkiye Satranç Şampiyonası’nda...

Haberi Oku