banner1001
Dünya Kupası Futbol Turnuvası başladı

19 Nisan 2017 Çarşamba 10:18

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Dünya Kupası Futbol Turnuvası başladı. Turnuvanın ilk gününde sahaya, Türkiye- Türkmenistan, Gana-Sudan, Somali-Karadağ, Uganda-Kuveyt, Afganistan-Özbekistan ile Komorlar-Azerbaycan takımları çıktı. Dostluk ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu maçlarda, farklı milletlerden gençlerin rakiplerine yönelik centilmen tavırları dikkat çekti.

 

“HEP BERABER KARDEŞLİĞE”

Kocaeli’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Kupası Futbol Turnuvası “Her beraber kardeşliği” sloganı ile başladı. Doğu Kışla Futbol sahasında organize edilen maçların ilk gününde 6 ülke takımı karşılaştı. İlk günün sonunda oynanan maçlarda toplam 36 gol filelerle buluştu.

 

MAÇ SONUÇLARI

İlk gün maç sonuçları ise şöyle

Türkiye – Türkmenistan       2 - 11

Gana – Sudan                     2 -   3

Somali – Karadağ                1   -  5

Uganda – Kuveyt                          3   -     2    

Afganistan -  Özbekistan              5   -     0

Komorlar - Azerbaycan                 0   -     2

 

16 ÜLKEDEN 160 ÖĞRENCİ KATILIYOR

 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Kupası Futbol Turnuvası’na, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülke katılıyor. Türkiye, Özbekistan, Filistin, Türkmenistan, Kamerun, Gana, Suriye, Komor Adaları, Afganistan, Karadağ, Somali, Yemen, Azerbaycan, Kuveyt, Uganda ve Sudan’ın yer aldığı Dünya Kupası’na 160 öğrenci katılıyor. Maçlarda her takım 10 kişiden oluşuyor.  Dünya Kupası Futbol Turnuvası’nın final maçı 28 Nisan Cuma günü oynanacak. Final maçının ardından 1. 2. ve 3. olan takımlara kupa ve madalyaları düzenlenecek törenle verilecek.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü...
Trendyol 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor’da Gençlerbirliği karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından...

Haberi Oku