banner1001
Kocaeli'nin Güzellikleri 750 Milyon Hanede

22 Nisan 2019 Pazartesi 10:30

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 158.6 kilometrelik Bursa-Kocaeli Kartepe tırmanış etabını yakından takip etti. 25 ülke 200 sporcu ile toplam mesafesi 1020 km olan yarışmanın Karamürsel-Kartepe Arası 76 Km’lik bölümü, Eurosport ve TRT ekranlarından canlı olmak üzere 20'yi aşkın kanalda 180'e yakın ülkeden izlendi. 750 milyon hanenin Kocaeli’ndeki güzellikleri seyretmesine ve kentin tanıtılmasına imkân sağlayan Türkiye Bisiklet Turu aynı zamanda büyük bir heyecana da sahne oldu. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve çok sayıda izleyicinin takip ettiği etabın birincisi Avusturyalı sporcu Felix Grossschartner oldu.



VALERİO CONTİ’YE MADALYASINI BÜYÜKAKIN VERDİ

Zorlu hava şartlarında tamamlanan yarıştı Bora Hansgrohe takımından Felix Grossschartner 4 saat 17 dakika 13 saniye ile kazanırken etap ikinciliğini Valerio Conti, Merhawi Kudus ise üçüncülüğü elde etti. Bisikletçiler bin 300 metredeki finiş alanına gelebilmek çok zorlaşan doğa şartları ile mücadele etmek zorunda kalırken etap ikinciliğini elde eden Valerio Conti’ye madalyasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın verdi. 
Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimiz için ise tören öncesi kürsüde Türk bayrağı açıldı.

“KENT MARKASINA DA BÜYÜK BİR KATKI SUNMUŞTUR”

Ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, Spor Şehri Kocaeli markasını bütüncül bir bakış açısıyla baktıklarını dile getirerek, “Etkinlikler Şehri Kocaeli” hedefimizin bir örneği olan 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna katılan tüm sporcuları kutluyorum. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Spor ve Gençlik Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, Bakanlığı'mızla Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli, şehrin paydaşlarıyla birlikte 365 gün etkinlik şehri vizyonunun güzel bir örneği bu spor organizasyonu kent markasına da büyük bir katkı sunmuştur” ifadelerini sarf etti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü...
Trendyol 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor’da Gençlerbirliği karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından...

Haberi Oku