Önce play off,  sonra şampiyonluk

27 Ağustos 2016 Cumartesi 12:36

Süper Amatör Lig’deki temsilcimiz Sultanorhanspor’da üçüncü sezonunda mutlu son yaşamak isteyen Teknik Direktör Fikret Özcan iddialı ama temkinli: “Dereyi görmeden paça sıvanmaz. Öncelikli hedefimiz play off. Sonra play off şampiyonu olarak BAL’a yükselmek.”

YÖNETİM ÇOK GERÇEKÇİ DAVRANDI

Ancak Sultanorhanspor’un Fikret Özcan ile birlikte sahada müthiş bir ivme kazandığı, grup şampiyonu Sultanbeyli Belediyespor’dan deplasmanda bir puan aldığı gibi teknik gerçekler geçen sezon da yola Fikret Özcan ile devam edilmesi kararını aldırdı. Sezona şampiyonluk iddiası ile başlayan turuncu mavililer değil şampiyonluk, play off gruplarına bile kalamadı. Ancak yönetim geçen sezonki fiyaskoya ilişkin olarak özeleştiride faturayı gerçekçi davranıp kendisine kesince Özcan ile yollar yine ayrılmadı.

ÖZCAN’I TECRÜBESİ KONUŞTURDU

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Metin Oktay’da sürdüren ve kendi tesislerinin varlığından ötürü şehir dışı kampı yapmayacak olan Sultanorhanspor’da Teknik Direktör Fikret Özcan iddialı ama temkinli konuştu. Yılların getirdiği birikim ve tecrübe, Süper Lig ile Süper Amatör Lig arası hemen hemen tüm liglerde çeşitli görevler üstlenmesiyle birlikte edindiği deneyim Özcan’a adeta yoğurdu üfleterek yediriyor: “Öncelikli hedefimiz play off grupları. Play off’a kalırsak da elbette şampiyonluk ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek. Ancak önümüzde önce grup maçları ve böyle bir statü gerçeği varken direk, ‘Şampiyon olacağız. BAL’a yükseleceğiz’ söylemlerinde bulunmayacağım. Gönlüm elbette o söylemlerde de bulunmaktan yana ancak her söylemin bir zamanı var.”

 

SEZON HAZIRLIĞI LİGİN 8’NCİ HAFTASI BİTECEK

Geçen sezon Sultanorhanspor’un play off’a kalamamasından ötürü futbolcuların altı aylık zamanı boş geçirmemesi için yeni sözleşme imzalamalarının önünü açtıklarını belirten Fikret Özcan, “Zaten hazırlıklı olan futbolcularımız gittikleri kulüplerde şampiyonluk yaşadılar. Örneğin Murat Kolburanlı Sapancaspor, Sakarya kotasından BAL’a yükseldi. Ancak giden futbolcularımızı kulüplerinin bırakmamasından ötürü geçen sezonki takımın iskeletini koruyamadık. Bu sezon geçen sezona oranla hayli yenilenen bir takımla mücadele edeceğiz” dedi. Bugüne kadar yürüttükleri sezon çalışmalarında her şeyin yolunda gittiğine değinen Fikret Özcan, “Ancak kamuoyunda yanlış bir algı var. Sezon hazırlığı, liglerin başlaması ile bitmiyor. İlk 8 hafta oynanacak lig maçları da aslında hazırlık sürecidir” diye konuştu.

 

ESKİÇARŞI’YI SEVİYORUM, GÜVENİYORUM

Taraftar potansiyeli eksikliğine değinen Fikret Özcan bu eksiklikte ise, “Eskiçarşı’ya güveniyorum” dedi. Özcan, “Ben bu sezon fırsat buldukça Gebzespor maçlarını Eskiçarşı taraftar grubunun içinde izleyeceğim. Kocaelispor’da görev yaptığım yıllarda da Hodri Meydan ile birlikte onların arasında izlemiştim. Eskiçarşı Taraftar Grubu ile aramda karşılıklı sevgiye, saygıya dayalı bir hukuk oluştu. Onlar da Sultanorhanspor’u özellikle iç saha maçlarında destekleyeceklerdir.” dedi. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında
Türkiye Basketbol Ligi'nin 31. Haftası'nda Çayırova Belediyesi, Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda...

Haberi Oku