Şamdan Dünya Şampiyonu!

14 Kasım 2015 Cumartesi 13:14


Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda Gebzeli Milli Karatecimiz Eray Şamdan Dünya Şampiyonu olarak Ülkemize Altın madalya kazandırdı. Eray Şamdan, 2001 Yılında yine Teknik Direktör Adnan Şamdan tarafından kazandırılan Dünya Şampiyonluğu’nun ardından Gebze’ye Dünya şampiyonluğu kazandıran ikinci sporcu alarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Erkekler 21 Yaşaltı 60 Kilogramda muhteşem maçlar çıkaran Genç Sporcumuz 3 Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından kariyerinin de İlk Dünya şampiyonluğunu kazanmış oldu.

TATAMİYİ RAKİPLERİNE DAR ETTİ

Son 3 Yılın Avrupa şampiyonu olan Madalya Avcısı Eray Şamdan, Perşembe Günü başlayan turnuvada bugün tatamiye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Sporcusu Gebze’nin Altın Çocuğu Eray Şamdan, ilk maçında Sri Lankalı rakibini 8-0 mağlup ederek turnuvaya iyi başladı. Ardından Endonezyalı rakibini 10-2 yenen şamdan, üçüncü turda Japon Rakibiyle zorlu bir maça çıktı ve 8-5 galip gelerek dördüncü tura yükseldi. Bu turda İranlı rakibiyle karşılaşan sporcumuz maçı ezici farkla 9-1 galip bitirdi ve adını Grup Finaline yazdırdı. Grup finalinde Avustralyalı rakibini de 11-3 yenen Milli Sporcumuz finale yükseldi.

GEBZE’NİN ALTIN ÇOCUĞU

Finalde Mısırlı rakibi 2-0 yenen madalya Avcısı Eray Şamdan kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu kazanmış oldu. Gösterdiği performansla katıldığı her turnuvanın yıldızı olan Şamdan, Dünya Şampiyonası’na da damga vurmuş oldu. Eray, bu başarısıyla Gebze’nin Amatör ve Profosyonel bütün spor branşlarında Dünya şampiyonu unvanına sahip tek sporcusu oldu. İstiklal Marşımızı okutarak yüreğimizi kabartan şamdan, hiç kuşkusuz en büyük sevinci Babası ve Antrenörü Adnan Şamdan ile annesi Nevriye Şamdan’a yaşattı. Şamdan Ailesi böyle bir evlada sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. Müsabakalardan sonra Başta federasyon başkanı Esat Delihasan, Milli Takım antrenörleri ve sporcu arkadaşları Eray’ı büyük coşku içerisinde tebrik etti

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası...
Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı’nda...

Haberi Oku