Sporculuk tek başına bir kavram değildir

27 Ağustos 2016 Cumartesi 12:37

 Sizi Tanıyabilir miyiz?

1987 Gebze doğumluyum.1999 depreminden sonra proje kapsamında yürütülen Türkiye Milli Olimpiyat komitesinin Ücretsiz Spor Okullarında voleybol oynamaya başladım. Sakarya Üniversitesi Besyo’da okuyup 2012 yılından beri Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde çalışmaktayım. Kitap sever bir Beşiktaşlıyım.Evliyim.

Antrenörlüğe başlama sebebiniz?

Yetişme aşamasında çalışmalarımı yürüten ve bu aşamaya gelmemde hem branşı sevmem hem de bu doğrultudaki yönlendirmeleri ile üzerimde çok büyük emekleri olan çok değerli Yüksel Küçük ve Savaş Kavuranlar hocalarım sayesinde.

Bugüne kadar başarı gördüğünüz haller neler?

Takım sporlarında gerek il, gerek ülke bazında başarı zorluğu diğer branşlara göre çok daha fazla. Kendimize bakarak söylersek eğer ,hedeflediğimiz noktalar gün geçtikçe yaklaşıyor, gitgide daha iyi-güçlü hale geliyoruz. Takım sporu olmamızın etkisiyle de gelecek vaat eden sporcularımızın voleybol adına değerlendirilmesi en büyük gayemiz haline geliyor ki çalıştığım dönem zarfında sporcularımdan milli takım kamplarına çağırılanlar bile benim için çok büyük gurur .Beraberinde 1.lig takımlarından teklif alıp gidenler ve daha iyi yerlere geleceğine inandığımız kulüplere gönderdiğimiz sporcularımız var.

Sporcuların başarısını gördüğünde neler hissedersin?

Her şeyden öte sporcularımın birlik beraberlik içerisinde omuz omuz mücadele edebilmesi ve akabinde başarılarını görmek mutluluk beraberinde en büyük onur ve gurur benim için.

Antrenörlük dışında neler yaparsınız?

Bol bol kitap okuyorum, film izlemeye çalışıyorum. Açıkçası eşim de antrenör olduğu için dönüp dolaşıp hem muhabbette hem uğraşta yine mevzu voleybol oluyor .

Spor yapmayanlara neler tavsiye edersiniz?

İnsanlar ya para kazanmak için,zayıflamak veya doktor yönlendirmesiyle sağlığına kavuşmak için spor yapmaya çalışıyor.Halbuki bilinmesi gereken şu ki insanın sağlığını kaybetmeden spor yapması gerekiyor ne yazık ki biz de sağlık elden gidince spor yapılıyor. Spor yapmanın ,kendilerini yoran yıpratan bir uğraş olmadığını ve zayıflama amacı gütmeseler de yaşam tarzı haline getirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Spor yapmanın en büyük motivasyon kaynağı olduğuna inananarak yaşam şartları ve koşullarına göre insanların hareketli bir yaşama sahip olmaları gerektiğine inanıyorum.

Antrenör olarak kendinizi geliştirmek için neler yaparsınız?

En büyük destekçim 1.lig voleybol antrenörü olan eşim ufkumun genişlemesinde en büyük etken.Bunun beraberinde iyi olduğunu düşündüğüm farklı farklı antrenörlerin çalışmalarını takip etmek de kaçınılmaz bir uğraş benim için.

Antrenörlüğü bıraktıktan sonraki hedefleriniz?

Denize karşı ,bahçeli müstakil bir evde sevdiklerimle yaşamak ve bol bol kitap okumak .

Antrenör olarak en büyük hedefiniz nedir?

Sporcularımı voleybol camiasında çok iyi yerlerde görmek.

Sporcularla aranızdaki iletişim nasıl acaba?

Bayan antrenör olmanın verdiği bir anaçlık mı bilemiyorum ancak fazla alakadarım sporcularımla. Voleybol mesele değil bizim çalışmalarımızı yürütmemizde, her şeyden önce biz gerçekten bir Aileyiz. Bunun tarifi zor ancak kulüp düzeyinde bir şeyler yapmanın forma, malzeme vs maddi karşılığı yeni yeni iyileştiriliyor. Bu iyileştirene kadar da en büyük voleybola bağlayan bağ sizin sporcularınız ile aranızdaki bağ oluyor. Hepsi benim için gerçekten çok değerli.Ve söylemeden edemeyeceğim 200den fazla sporcu geçmiştir elimden, isimleri ile hitap etmek en dikkat ettiğim meseledir.

Sporcularınız sadece sporculuk yönüyle mi ilgilenirsiniz?

Sporculuk tek başına bir kavram değildir bence. Kişi dürüst ve ahlaklıysa; okulu,ailesi ve çalışmaları arasında düzgün bir bağ kuruyorsa zaten her anlamda gerekli değerlere sahiptir. Sporculuk mevzusunda benim en önemsediğim mesele VEFA kavramıdır. Bunu işlemeye ve hemen her yönüyle sporcularımla ilgilenmeye çalışırım.

Birçok müsabakaya gittiniz bu müsabakalarda yaşadığınız hissettiğiniz bir anınızı paylaşır mısınız?

Yaşanan öyle unutulmaz anılar oluyor ki aslında, her birinin yeri ayrı ayrı. Akılda kalanlar genelde mutluluk ve gurur sebebi yaratanlar oluyor ancak görevimin ilk yıllarında müsabaka esnasında sahada mücadele eden bir oyuncumun ciddi yaşadığı bir sakatlık hiçbir zaman hafızamdan silinmez ve her aklıma geldiğinde orda yaşadığım an tekrarlanır tüm hislerimle.

Bu sporun kolay ve zor yanları nelerdir?

Takım sporu olmasıyla gençlerin birlikte hareket ettirmemiz zor kolay yanı ise sürekli kendi geliştirmek.

Antrenörlerin genel sıkıntıları nelerdir?

Benim gibi amatör olarak voleybol çalışanların en büyük sıkıntısı; sporcuların okul,dershane..vs durumlarına göre saatlerini salon programına uyarlayamamak.

Son Söz?

Sportif olarak gelişmekte ve değişmekte olan bir Gebze var. İl Müdürümüz Muzaffer ÇİNTİMAR’ın çalışana ve çalışmalarımıza duyarlı ve yapıcı bakış açısı sayesinde hem ilimizde hem de Gebze’de öyle güzel çalışmalarımızı gördüm ki istemsiz motive oluyor daha güzel şeyler yapma çabasına giriyor insan. Çalışmalarım, projelerim vs sportif olan veya herhangi bir etkinlikte, çalışma ortamımın ne kadar yapıcı ve ılımlı olduğunu söylemeden edemiyorum. Bir kurumda veya çalışma ortamında motivasyon olarak en büyük değer; muhatap bulduğun çalışma arkadaşların, her durumda ve koşulda sana yardımcı olmaya çalışan amirlerin ve her ne kadar bir antrenör olsak da ona çok daha fazlasıymış gibi hissettiren bir müdürüdür. Voleybol adına ufkumu geliştirmeye çalışan bir antrenör olarak, insanlara davranış, iletişim ve antrenör bakış açımı geliştirmeye en büyük kaynak olan ve her durumda ilgi alakasını eksiltmeyen Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Gökhan Yavaşer’e yürekten teşekkür ediyorum.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası...
Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı’nda...

Haberi Oku