banner1006
Tokyo'da Zafer Eray Şamdan'nın

15 Ekim 2018 Pazartesi 17:36

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün ve Türk Karatesi’nin Yıldızı Eray Şamdan, Japonya’nın Başkenti Tokyo’da yapılan Premier Lig müsabakalarından birincilikle döndü. 2020 Tokyo Olimpiyatları için Karate branşında eleme müsabakaları başladı. Milli Sporcumuz Eray Şamdan, elemelerin en önemli ayaklarından biri olan Premier Lig Tokyo etabında gösterdiği performansla parmak ısırttı. Genç sporcumuz zorlu rakiplerini geride hem kürsünün zirvesinde yer aldı hem de Olimpiyat için önemli puanlar topladı. 

TATAMİYİ DAR ETTİ

Premier Lig Tokyo etabında ilk gün seansında Erkekler 60 kilogram Kumite’de tatamiye çıkan Milli Sporcumuz Şamdan, ilk turda İspanyol Matias Gomez garcia’yı 4-2, ikinci turda İtalyan Antonio Vastola’yı 3-1 mağlup ederek adını Çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde bu kez bir başka İtalyan Matia Pampaloni’yi 7-3 gibi, farklı bir skorla geçen Şamdan, Yarı Final’de eski Dünya Şampiyonlarından Brezilyalı Douglas Brose ile eşleşti. 60 kilogramda efsane isimlerden biri olan ve kariyeri başarılarla dolu Douglas Brose karşısında adeta şov yapan Milli Yıldız, tatamiden 4-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Pazar günü yapılan final müsabakasında Fransız sporcu Kajith Kanagasingam ile tatamiye çıkan Şamdan, baştan sona üstün götürdüğü müsabakayı 4-1 kazanarak Altın Madalyanın sahibi oldu.

DARICA’DA ZİRVE SEVİNCİ

Şamdan’ın Tokyo’da elde ettiği başarı Darıca’da da sevince yol açtı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak genç sporcu ve Teknik Direktör Adnan Şamdan’ı tebrik ederek, “Tokyo'da düzenlenen Karate 1 Premier Lig’de Milli Takımımız adına finale çıkan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü sporcumuz Eray Şamdan rakibini mağlup ederek şampiyon olmuştur. Gururumuz olan sporcumuzu tebrik eder, 2020 olimpiyatları yolunda başarılar dilerim.”şeklinde mesaj yayınladı.


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Maşukiye'nin gençlerine yeni salon
Kartepe'ye yeni kazandırılan Maşukiye Spor Salonu, gençlerin hem spor yapmalarına hem de sosyalleşmelerine...

Haberi Oku