banner1006
Yeşil sahaların en özel maçında   kazanan dostluk oldu

01 Ekim 2019 Salı 09:36

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri Kocaelispor’un eski futbolcularıyla maç yaptı. Yeşil sahaların en özel maçında kazanan dostluk oldu.

 

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN ÖZEL MAÇI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor. Engelli bireylerin toplumsal uyumunu kolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazandırmak, bağımsız yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Yaşam Merkezi, engelli bireylerin sosyal yaşama katılması için önemli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda son yapılan etkinlikte Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri Kocaelispor’un eski futbolcularıyla maç yaptı.

 

KOCAELİSPOR’UN EFSANE İSİMLERİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel öğrencilerin spora olan ilgisi ve merkezde aldıkları beden eğitimi derslerindeki başarısını fark eden Kocaelisporlu eski futbolcular maç teklifinde bulundu. Kocaelispor’un efsane isimleri Kaan Dobra, Fevzi Açıkgöz, Sinan Uğur, Engin Öztonga, Haydar Koç, FİFA Kokartlı eski hakem Mustafa Çulcu ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz forma giydi. Karma oluşan 2 takımın yeşil sahadaki mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

 

KAAN DOBRA; HAYATIMIZIN BİR PARÇASI

Özel öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu gözlerine yansırken futbolcular da öğrencilerle birlikte keyifli dakikalar yaşadı. Maç sonu açıklama yapan Kocaelisporlu eski futbolcu Kaan Dobra; “Bugün bu güzel organizasyonda özel öğrencilerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onlar hayatımızın bir parçası ve onlarla birlikte vakit geçirmek, onlara destek olmak bizim görevimiz.” dedi Dobra, Kocaelispor’un transfer yasağının kaldırılmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkıda bulunduğunu kaydederek, takımın eski günlerine aşama aşama geleceğini ifade etti.

 

“ONLARA DESTEK OLACAĞIZ”

Yeşil sahada en özel maçını yaptığını ifade eden FİFA Kokartlı eski hakem Mustafa Çulcu; “Bize özel bir maç teklifi geldi. Böyle bir teklif geri çevrilemezdi. Bu yavrularımızın mutluluğu bizim de mutluluğumuz. Yeşil sahadaki mücadelemiz onların yüzlerinde çok güzel bir gülümsemeye dönüştü. Bu da bizim bu özel mücadelemizin ödülü. Onlarla birlikte spor yapmak güzel bir duygu. Elimizden geldiğince onlara destek olacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çocuklarımızı topluma kazandırması büyük bir hizmet. ” açıklamalarında bulundu.

 

KAZANAN DOSTLUK OLDU

Yeşil sahada renkli görüntülerin yaşandığı mücadelenin sonunda özel öğrenciler Kocaelispor’un efsane isimlerine pasta sürprizi yaptı. Öğrenciler maç sonu eski futbolculara günün anısına yaptıkları pastayı vererek hatıra fotoğrafı çekildi. Renkli görüntülerin yaşandığı maçta kazanan dostluk oldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Maşukiye'nin gençlerine yeni salon
Kartepe'ye yeni kazandırılan Maşukiye Spor Salonu, gençlerin hem spor yapmalarına hem de sosyalleşmelerine...

Haberi Oku