banner1006
 Belgeselcilik, her bakımdan çok önemli. Bilgi ve belgeler en değerli kültür ve sanat ürünüdür. Belgeseller, tarihin ölümsüz canlı şahitleridir.

45 yıllık gazetecilik hayatımın son 30 yılı belgeselcilik ile geçiyor. Bilgi ve belgeyi devlet ve milletimizin yararına kullanmayı kutsal bir borç biliyorum.

Pandemi günlerinde, belgeselciliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.

Her gün, TGRT Belgesel TV’de sabah 7’de yayınlanan ve tekrarı gece 3’te olan, Devri Alem Belgesel Programımızda dün sabah Suriye belgeselimiz yayınlandı.

www.devrialem.tv olarak 12 yıl önce Suriye’de çektiğimiz Şam’dan Halep’e Suriye’de Osmanlı Medeniyeti belgeselimiz, en son Suriye’de çekilen Türk Belgeseli olma özelliğine sahip.

Bugün, Suriye’de yıllardan beri yaşanan iç savaş yüzünden milyonlarca insan ölüp, yaralanıp yerinden yurdundan oldu.

Suriye ‘de bugün milyonlarca insan savaş yüzünden kan ağlıyor.

Suriye halkı bütün dünyanın gözü önünde insanlık dramı yaşıyor.

İnsanlık, Suriye’de yaşananlardan ders ve ibret almıyor, kan ve göz yaşı devam ediyor.

Suriye’de her şey yıkılıp yok oldu. Bir medeniyet ve kültür yakılıp yıkıldı… 

İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi  www.iktav.com kütüphanemizde bulunan Suriye ile ilgili belgesel ve fotoğraf arşivlerimizi, tarih ve Kültür araştırmacıların hizmetine açmayı bir görev kabul ettik. Arşivlerimiz, Suriye ile ilgili araştırma yapacak herkese açık.

Suriye ilgili birçok yazı yazdım. Onlardan birisi, Suriye’de savaş suçu olan kimyasal bombalar atılması. Konuyla ilgili Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com da yer alan makalemi sizlerle paylaşıyorum

***

Suriyeliler Kimyasal Bombalarla Öldürülüyor

Kimyasal silah kullanmak yasaktır, savaş ve insanlık suçudur. Dünyanın gözü önünde bir kez daha Esed rejimi İdlib’te kimyasal silahla, Türkiye'nin yanı başında çoğu çocuk, yüzden fazla insanı katletti. Dünya suskun, vicdanlar kararmış, İslam Dünyası kendi sorunları ile uğraşıyor, Müslüman zenginler zevk-i sefa içinde.

 Suriyeli bir göçmen görsem, Suriye'de bir bomba patlasa belgesel çekmek için iki kez gidip geldiğim Şam, Halep, Hama, Humus ve Busra gözümün önüne gelir, rejimin baskısı olsa da Suriyeliler hallerinden memnundu.

Bugün Suriye kan ağlıyor. Vicdanlar sessiz. Türkiye'nin sahip çıktığı kadar diğer İslam ülkeleri de Suriye'ye sahip çıksa, Suriye'de kan dururdu. Suriye iç savaşının çıktığı ilk günlerde www.gebzegazetesi.com da “3.Dünya savaşı mı çıkıyor?” başlığı ile araştırma yazısı kaleme almıştım. Acı ama gerçek, Kimyasal silahlarla Suriye'de çocuklar öldürülürken, Ortadoğu'yu kana boğan Amerika'nın yeni lideri, Beyaz Saray'da Mısır'ın darbeci lideri Sisi’yi ağırlayıp övgüler söylemekteydi.

Suçlu ve sorumlu, İslam dünyası. Nerede Müslüman ülkeler ve zengin İslam devletleri liderleri. Gezilere onlarca uçak ve yüzlerce araba ile giden liderler… Suriye'de yaşananlara sadece Türkiye tepki koyup tavır alıyor.

İslam Dünyası Nerede?

Milyonlarca göçmene kucak açıp, zalime dur diyor İslam dünyası ve Müslümanların 100 yıl önceki halini bir de Mehmet Akif’ten dinleyelim, değişen bir şey var mı siz karar verin:

Müslümanlık nerde, Bizden geçmiş insanlık bile

Alem aldatmaksa maksat, Aldanan yok nafile

Kaç hakiki Müslüman gördümse hepsi makberdedir

Bilmem amma Müslümanlık galiba göklerdedir

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934