banner1001
Ev alacaksınız  kafanızda deli sorular! Acaba üzerinde haciz var mı? Şerh var mı? Bu soruların cevabını nasıl bulurum? Diyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederim…

Gayrimenkul hukukunda takyidat belgesi; mülkiyet hakkını kısıtlayan şerhler, beyanlar, irtifak hakları gayrimenkul mükellefiyeti vakıf belirtmesi ve rehinlerin genel adı olarak karşımıza çıkar.

Takyidat belgesi herhangi bir gayrimenkul üzerinde üçüncü kişilerin yararına konulmuş ve gayrimenkul üzerindeki mülkiyet hakkını farklı şekillerde sınırlayan ön alım, haciz, intifa, şufa, irtifak gibi hakların bildirildiği belgedir.

Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?

Tapu Müdürlüğünden takyidat belgesini alabilmek için anlaşmalı bankalara takyidat harcı yatırılır.

Eğer iskan için takyidat belgesi alınacaksa ilgili apartmanda bulunan her daire bağımsız olarak harç ücretini bankaya yatırmalıdır. 

Takyidat harcını yatırdığınızı gösteren makbuzla birlikte tapu müdürlüklerine başvuruda bulunmanız durumunda takyidat belgesi almanız mümkün olacaktır. Ayrıca e-devlet üzerinden de takyidat belgesi alınabilir. Bu belgeyi yalnızca mülk sahipleri ve noter onaylı bir yetki belgesiyle yetkilendirilmiş kişiler alabilir.

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934