banner1001
Bilindiği üzere tapu harcı ve KDV indirimi 5 Mayıs’ta başlamış ve taşınmazlarda binde 20’den binde 15’e düşürülmüştü. Ancak bu indirim sadece konut ve iş yerlerini kapsayan bir şekilde Bakanlar Kurulu’nun onayından geçmişti.

Şirketimize sıkça gelen mailler ve telefonlardan vatandaşların bu noktada kafasının karıştığını gördük. Bu sebeple bu haftaki yazımda tapu harcı indirimi konusunda bilgi vermek istedim.

Öncelikle konuyu biraz daha örneklerle somutlaştırmak daha doğru olacaktır kanısındayım. Diyelim ki elinizde 300.000 TL değerinde bir daireniz var ve bu gayrimenkulün pazarlığını yapıp uzlaştınız ardından Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gittiniz. Ne kadar ödeyeceksiniz?

Hemen cevap verelim. Bu işlem için tapu harcı bedeli olarak normal şartlarda 6 bin TL alıcı ve 6 bin TL’de satıcı olmak üzere toplamda 12 bin TL ödeme yapılması gerekir. Fakat bu binde 20 oranı için geçerli bir bedeldir. Son indirimle birlikte binde 15 olarak hesapladığımızda alıcı ve satıcı 4500 TL olmak üzere toplamda 9 bin TL ödeyerek işlemi gerçekleştirebilecek.

Buna ek olarak şu bilgiyi de verelim. Konut, işyeri teslimleri ve işlemlerinde alınan yüzde 18 KDV yüzde 8’e düşürüldü. Bu da piyasada ciddi anlamda bir hareketliliğin olmasına sebep oldu.

TAPU HARCINDA VE KDV İNDİRİMDE SON TARİH?

Tapu harçları ve KDV oranlarındaki indirim için son tarih 31 Ekim. Yatırımcıların ve ihtiyaç sahiplerinin elini çabuk tutarak bu tarihten önce alım satım işlemlerini yapması kendilerine ciddi anlamda bir tasarruf sağlayacaktır. Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum. Haftaya görüşmek üzere Gebzegazetesi.com’da bizi takipte kalın sevgiyle kalın…

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934