Ankara’da Türkmenistan’la ilgili düzenlenen güzel bir toplantıya katıldım


Atalar diyarı Türkmenistan, Büyük Selçuklu Devleti’nin kurulduğu ve tarihi başkenti Merv’e ev sahipliği yapan kültür ve gönül coğrafyamız. Dandanakan Savaşları’na sahne olan diyar, Sultan Alparslan ve Sultan Sencer’i bağrında ebedi aleme uğurlayan yadigarlıklar…

Aşgabat, Taşoğuz, Merv, Köhne, Ürgeç ve Amuderya’ya ev sahipliği yapan atalar diyarı Türkmenistan,

Ahmet Yesevi Hazretleri’nin Hocası Yusuf’u Hemedani’nin mezarının olduğu bölge, Sahabeyi Kiram Türbeleri’nin olduğu ilim, irfan ve medeniyet merkezi, Türkmenistan.

Değerli gazeteci meslektaşım, gönül insanı ve kültür adamı, ismi ile müsemma Ceshurhan Taş Bey’in misafiri olarak, Milli Düşünce Kulübü tarafından organize edilen, Ankara’nın tarihi mekanı Hamamönü semtinde Kabakçı Konağı’nda güzel ve önemli bir toplantıya katılıp, önemli bilgiler öğrendim. Manas Destanı’nı dinleyerek Türkmenistan tarihine, tarih ve kültür yolculuğu yaptık.

2020 yılını "Tarafsızlık Yılı" ilan eden Türkmenistan'ın bu kararı çerçevesinde, Ankara'da bir konferans gerçekleştirildi.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği’nin de katılım sağladığı, Ankara Üniversitesi DTCF'nin Türkmenistanlı öğretim üyesi Prof. Dr. Berdi Sarıyev'in esas konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Türkmenistan'ın geçmişi ve bugünü, Türkmen edebi eserlerinden verilen örnekler yardımıyla ortaya kondu.

BM tarafından "Tarafsızlık" statüsü verilen ilk ve tek devlet olan Türkmenistan'ın bu statüsünün sağladığı faydalar ve avantajlar, konuşmacı ve katılımcılar tarafından dile getirildi.

Tarafsızlığın pasiflik anlamına gelmediği, Türkmenistan'ın aktif bir tarafsızlık politikası izleyerek bölgesinde huzur, barış ve güvenliğin tesisinde önemli roller üstlendiği belirtildi.

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve manas destanı ziyafeti ile son buldu.

http://sahipkiran.org/…/tarafsiz-ve-garassiz-ulke-turkmeni…/

http://www.gebzegazetesi.com/…/tarafsiz-turkmenistan-konfer…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981