banner1006
 Yaz mevsiminin en ağır şekilde kendisini hissettirdiği şu günlerde tatile çıkmayıp evde oturanlar için en temel vakit geçirme yolu kuşkusuz televizyon dizileri. Pek çok televizyonda kanalında yaz dönemi ile birlikte başlayan yaz dizileri sıcak akşamlarımıza eşlik ederken ne senaryo ne de oyunculuk anlamında sınıfı geçer görünmüyorlar.   
**
Hemen hemen birbirlerine benzeyen konuları, genellikle genç oyunculardan oluşan kadroları ile belli ki biraz da aceleye getirilmiş olan yaz dizileri muhtemelen sonbahar ile birlikte televizyon tarihinin tozlu sayfaları arasında yerlerini alacaklar. Bu diziler içinde en çok bir iki tanesi yeni yayın döneminde yoluna devam edecek. 
**
Günümüz dizilerinin kısa ömürlü olmasındaki en temel sebep şüphesiz hikâyelerinin günümüz dünyasından fazla uzak olması. Çok zengin hayatlar, kocaman villalar, dev arabalar günümüz şartlarında çoğumuzun elinde olmayan şeyler. Bu tip hikayeler de doğal olarak izleyiciye inandırıcı gelmemekte ve dizilere reyting vermemekte. 
**
Oysa eski yıllarda şimdi bir çoğumuzun hatırladığı bazılarının ise hatırlamadığı eski yerli yapımlarda daha sıcak ve bize daha yakın hikayeler yer alırdı. Perihan Abla, Süper Baba, Mahallenin Muhtarları, Bizimkiler gibi dizilerde daha tanıdık ve daha sıcak karakterler bizleri ekrana bağlamıştı. Doğal olarak da bu diziler uzun yıllar ekranda kalmayı başarmıştı.
**
Şimdi ise iki dönem üst üste ekranda yer alan diziler için büyük başarı yakıştırması yapılıyor. Ayrıca günümüzdeki çoğu diziler aile yaşantımıza uymayan pek çok konularla dolu. Türkçemizi kötü kullanan dilleri ve hiçbir zaman sofrada yemek yemeyip fast foodu gözümüze sokmaları!! ise işin cabası, işte bu nedenle bize arkadaş olmaları zor.
**
Bizlere daha yakın gelen ve hayata daha yakın olan hikayeleri ve karakterleri bulmak zor olmasa gerek. Ama şimdiki televizyon ekranı işi abartıp acele acele pişirilmiş senaryoları karşımıza çıkarıyor. Onca kanaldaki bir sürü dizi maalesef aslında hiç de kenarında köşesinde olmadığımız yaşamları karşımıza çıkarırken uzun vadede bizlere hiçbir şey sunmuyor. 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934