Tarihi günler yaşıyoruz. Gelecekte Türk siyasi tarihi ile ilgili kültür eseri ortaya koyan insanlar Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan Türkiye’nin en kanlı terör olayını unutmayacak, farklı açılardan bu terör olayının, belgeselleri, filmleri çekilecek, kitap ve romanları yazılacak. Terör olayı ile ilgili çok şey söylenecek. İşte biz gelecekte çok konuşulacak bu terör olayının canlı tanıklarıyız.
Gazeteci ve Belgeselci olarak terör olayından iki gün önce 7 Ekim  2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen Irak Türkmeneli Zirvesi’ne katılmıştım. Zirvenin yapıldığı otel terör olayının gerçekleştiği Tandoğan Meydanı’nın hemen yanında Etap Altınel Otel’di. 3 gün boyunca Etap Altınel Otel’de hem zirveyi takip ettim, hem de terör olayının yaşandığı köprünün üstünden ve altından geçtim. Hatta akşam geç vakitlerde Hızlı Tren’le Gebze’ye gelmek için bu yolu kullandım. 
Tren’in kalkış saatine kadar da Ankara Garı’ndaki Atatürk’ün evi ve Tren Yolu Müzesi’ni gezip müzede belgesel çekimleri yaptım. Olayın yaşandığı gün içim cız etti ve gerçekten üzüldüm. Günün her saati burası insan seli. Bu terör olayı sadece bir düşünceye değil, bütün insanlarımıza yönelik. Bu terör olayı sadece basit bir terör örgütünün işi değil, arkasında çok büyük devletlerin sinsi ve gizli planların olduğu bir terör olayı.
Bu terör olayının canlı şahidi olan herkes, ama özellikle başta siyasetçi ve devlet adamları, gazeteci ve televizyoncular, film yönetmenleri, yazar ve yayıncılar, belgeselciler mutlaka bu terör olayı ile ilgili araştırmalar yapmalı. Terör olayını kendi açılarından değerlendirip, yorumlayarak, terör olayının arkasındaki neden ve niçinleri, bu olaydan hangi devletlerin çıkar sağladığını net bir şekilde açıklayarak, Türkiye üzerinde oynanan oyunları gelecek kuşaklara aktarmalıdır. 
Türkiye bugüne kadar yaşamadığı ulusal ve uluslararası arenada çok büyük olaylarla karşı karşıya. Uluslararası güçler, kendilerini dünyanın jandarması olarak gören ülkeler, yıllarca Türkiye üzerinde oyunlar oynadılar. Binlerce yıllık devlet geleneği olan ülkemizi yok etmek, insanlarımızı birbirine düşürmek için sinsi planlar yaptılar. İşte bu planlardan birisi de, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör olayı olan Ankara’daki patlamadır. 
Ankara’daki terör olayını 16. Uluslarası Safran Film Festivali Belgesel Töreni’ne katıldığım Karabük’te öğrendim. İlk duyduğumda 20 ölü vardı. Ölü sayıları hızla arttı. Bu satırları yazdığımda 97 ölü, 246 yaralı vardı. Gerçekten Türkiye çok önemli terör olayları ile karşı karşıya. Endişe ve korkum önümüzdeki günlerde daha büyük saldırıların yapılma ihtimali. Çünkü serseri mayın gibi halen birçok canlı bomba aramızda dolaşıyor. 
“BARIŞ VE KARDEŞLİK MEYDANI OLMALI”
Türkiye bugünlerden geçecek. Ama bugünleri unutmamamız lazım. Ankara Tandoğan Meydanı’nın adı “BARIŞ VE KARDEŞLİK MEYDANI” olarak değiştirilmeli. Ölen ve yaralananların isimleri bir anıt ile ebedileştirilerek burada yaşanan üzücü olayların video görüntüleri, fotoğraflar, ulusal ve uluslararası medyada çıkan gazete kupürleri toplanıp, “Teröre Lanet Müzesi” kurulmalıdır.
Dünya’da en büyük ve en kapsamlı terör olayı olan ama gerçekten terör olayımı, yoksa Amerika’nın kendi kendisine dünyaya hükmetmek için vurduğu 11 Eylül Uğursuz Eylemi ve İkiz Kulelerin yıkılması olayını tam anlamı ile propaganda malzemesi yapmıştı.Geçtiğimiz yıl Amerika’nın New York kentinde İkiz Kulelerin enkazından büyük bir müze çıkartmış, ikiz kulelerin altını görsel malzemeler, enkazdan çıkan atıklar ve daha birçok doküman ile ölenlerin isim ve resimleri ile dünyanın en büyük terör olayı müzesini kurmuş. Bu müzeyi belgesel görüntüler ile gezdim. Amerika ile ilgili hazırladığım bu görüntünün belgesel kayıtları www.belgeselyayincilik.com adresinde izleyebilirsiniz.
Biz geçmişi hemen unutuyoruz. Bu olayı da muhtemelen unutacağız. Ama unutmayalım. Bu tür olayları unuttukça başka olaylar yaşanacak. Tarih hep tekerrürden ibaret olacaktır. Ankara’daki terör olayı basit bir terör olayı değil, iki teröristin ve ne olduğunu tam olarak bilmediğimiz birkaç yıllık sözde İslam Devleti olduğunu söyleyen DAİŞ Terör Örgütü’nün işi değil. Bunun arkasında çok büyük güç odakları ve çok önemli devletler, çıkar çevreleri, Türkiye’yi Irak ve Suriye’ye benzetmek isteyen ülkeler bulunmakta.
Evet, Sonuç olarak Ankara’daki terör olayı ile ilgili çokşeyler yazılabilir. Ama oturup önümüzdeki günlerde dünyada nelerin yaşandığına, Türkiye’nin güçlenmesinden hangi devletlerin çıkarının bozulduğuna kısaca bakalım. Bu terör olayından en fazla kazançlı çıkan hiç şüphesiz kendi insanlarını katleden Suriye rejimi, hiçbir zaman güçlü bir Türkiye istemeyen Siyonist İsrail yönetimi ve Türkiye’yi sürekli kontrol altında tutan, istediği zaman darbeler yapabilen, Türkiye’yi arka bahçesi gibi gören Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri kazançlı çıkmıştır. Birde sözde Türkiye’ye sürekli dostluk teranesinde bulunan, Dünyanın gözünün içine baka baka Kırım’ı ihlak eden, Gürcistan’dan Abhazya’yı koparıp kendine bağlı bir devletçik kuran, en önemlisi de DAİŞ Örgütü’nü bahane ederek ilk kez sıcak denizlere ve Akdeniz’in hemen kıyısına Laskiye’ye üstünü kuran Rusya kazançlı çıkmıştır.
Tarih tekerrürden ibaret. Ders ve ibret alınmasa sürekli tekrar eder. Yazımı terör olaylarından ders ve ibret alınması için son 10 yılda yaşanan terör olayları ile dünyada yaşanan önemli terör olaylarının dökümanları ile ilgili hazırladığım notları birlikte okuyalım diyor ve tarihten bir kez daha ders ve ibret alınmasını istiyorum. Ankara Tandoğan Meydanı’nın adını da “Barış ve Kardeşlik Meydanı” olması için öneride bulunuyorum. 
TÜRKİYE'DEKİ TERÖR OLAYLARI
27 Temmuz 2008 Güngören: 18 ölü, 154 yaralı
İstanbul’un Güngören ilçesinin en kalabalık caddesinde ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu 5′i çocuk olmak üzere 18 kişi hayatını kaybetti ve 154 kişi yaralandı.
20 Ağustos 2012 Gaziantep: 10 ölü, 66 yaralı
Ramazan bayramının ikinci günü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 10 kişi ölmüş, 9′u ağır 66 kişi yaralanmıştı.
22 Mayıs 2007 Ankara Anafartalar Çarşısı: 9 ölü 121 yaralı
Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan Anafartalar Çarşısı önünde, 22 Mayıs 2007 günü 18.30 sıralarında meydana gelen intihar saldırısı sonucu 8′i Türk, 1′i Pakistan vatandaşı olmak üzere 9 kişi öldü, 121 kişi yaralandı.
16 Mart 1978 İstanbul Üniversitesi:7 ölü 41 yaralı
16 Mart Katliamı olarak anılan ve 16 Mart 1978 günü İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde gerçekleşen bombalı saldırıda 7 öğrenci yaşamını yitirmiş, 41 öğrenci de yaralanmıştır.
16 Temmuz 2005 Kuşadası:  5 Ölü
Kuşadası saldırıları olarak anılan 3 bombalı saldırının son halkasında 16 Temmuz 2005 günü minibüste bomba patlatılmış,, 3 Türk, 2’si turist 5 kişi ölmüş yaklaşık 20 kişi yaralanmıştı.
20 Temmuz 2015 Suruç saldırısı: 34 ölü 100’den fazla yaralı
Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısında 34 kişi öldü, 100′den fazla kişi yaralandı. Saldırı; Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)’nin gençlik kolu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde Irak ve Şam İslam Devleti’nin Kobani Kuşatması sonrası, Kobani’nin yeniden inşa çalışmaları konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana geldi.  Canlı bombanın IŞİD ile ilişkisi olan Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.
20 Kasım 2003 HSBC ve İngiliz Konsolosluğu saldırıları: 30 ölü 450’den fazla yaralı
2003 yılında El-Kaide bağlantılı teröristler İstanbul, Levent’teki HSBC Bankası genel müdürlüğü ve Beyoğlu’ndaki Birleşik Krallık Başkonsolosluğu’na bombalı saldırı düzenledi. Eş zamanlı saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetti.
5 Kasım 2003 Sinagog saldırıları: 27 ölü, 300′den fazla kişi yaralı
5 Kasım günü, saat 9.30 civarında Şişli’deki Bet İsrael Sinagogu, birkaç dakika sonra ise Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’nun önünde birer araç infilak etti. Saldırılar sonucunda saldırganlar dahil 27 kişi öldü, 300′den fazla kişi yaralandı.
11 Mayıs 2013 Reyhanlı: 52 Ölü 146 yaralı
Reyhanlı, Hatay’da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucunda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 146 kişi yaralanmıştır. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, o tarihe kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçmişti…
10 Ekim 2015: Ankara, Barış Mitingi: 95 Ölü, 246 yaralı
STK’lar ve Sendikalar tarafından düzenlenen ve çeşitli partilerin katılım gösterdiği Barış Miting’inin toplanma alanında bombalı saldırı gerçekleşti.  Saldırıda en az 95 kişinin öldüğü, 48′i ağır 246 kişinin yaralandığı belirtiliyor.
DÜNYA’DA OLAN TERÖR OLAYLARI
İngiltere’deki Yağma ve Terör Olayları (Ağustos-2011)
Londra’da Polisin 4 Ağustos 2011 tarihinde 29 yaşındaki bir sivili öldürmesinden sonra başlayan  protesto gösterileri, başta Londra olmak üzere İngiltere’nin bir kaç şehrinde şiddet gösterileri, yağmalama, kundaklama, soygun ve hırsızlık olaylarına dönüştü. Yaklaşık 1 hafta süren olaylarda 4 sivil hayatını kaybederken, 16’dan fazla sivil ve göstericilerin hedefindeki Londra Emniyetine mensup 111 polis yaralandı. 
23 Haziran 1985 Hindistan Havayolları uçağının havada infilak ettirilmesi olayı
Kanada’nın Montreal Havalimanından havalanan, Londra üzerinden Yeni Delhi seferini yapmakta olan Hindistan Havayollarına ait 182 sefer sayılı Boing-747 tipi bir yolcu uçağı, 23 Haziran 1985 tarihinde, İrlanda  hava sahasında uçuş halindeyken Atlas Okyanusunun 9400 metre üzerinde infilak ederek okyanusa düştü.
2009/Noel Günü Saldırısı
Ömer Faruk Abdülmüttalip (ÖFA) isimli Nijeryalı bir El Kaide militanı, 25 Aralık 2009 tarihinde (Noel Günü), Hollanda’dan ABD’nin Detroit şehrine doğru uçan North West havayollarına ait bir yolcu uçağında iç çamaşırlarına yerleştirdiği patlayıcı maddeleri patlatmaya çalışırken diğer yolcuların yardımıyla yakalandı. Dünya’da yaşanan tüm terör olaylarını https://terortakvimi.wordpress.com/ adresinden okuyabilirsiniz.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981