banner1006

Giresun Tirebolu Federasyonu TİRDEF’in İstanbul’da düzenlediği Tirebolu Tanıtım Günlerinde belgesel gösterimi yapıp, Sakarya Meydan Muharebesi şehitlerinden Tirebolulu binbaşı Hüseyin Avni Alparslan hakkında bilgi verdim. Giresun-Tirebolu üzerine Tirebolu belediye başkanı sayın Abdullah Karabıçak’ın katkıları ile hazırlanıp, DVD’leri tanıtım günü etkinliğine katılanlara hediye edilen www.devrialem.tv olarak destek verdiğimiz ve Avrasya Gazeteciler Derneği www.agrt.net tarafında kültür hizmeti olarak bir çok TV kanalında gösterilen belgesellerimizden dolayı Tirebolu Federasyonu tarafından verilen teşekkür plaketini 30 yıldır Giresun tarihi ve kültürü üzerine birlikte çalışma yapmaktan onur duyduğum Değerli arkadaşım Halil Kütük beyin elinden aldım.

Tirebolu Federasyonu Tanıtım günlerinde gösterilen Şehit binbaşı. Hüseyin Avni. Alparslan belgeselinin tanıtım sinevizyonu

https://www.youtube.com/watch?v=rahSMp51ErA&feature=youtu.be

Çin’den Tirebolu’ya Tarihi İpek Yolu Belgeselimizin tanıtım Sinevizyonu

https://m.youtube.com/watch?v=BgcBGcr9raM

Tirebolu Federasyonu Tanıtım günleri etkinliğine katılan Milletvekilleri, belediye başkanları Siyasetçi, Tarihçi, Yazar, öğretim üyesi, Akademisyen, gazeteci, Sivil toplum kuruluşu Başkanı ve Devri Alem belgesel TV programlarımızı izleyen hemşerilerimizle görüşüp hasret giderdik.

Bu güzel ve anlamlı etkinliği düzenleyen Tirebolu Dernekler Federasyonu başkanı sayın Necdet Demirel bey ve yönetim kurulu üyelerini kutluyor emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

ANADOLU BASINI GÜÇBİRLİĞİ    PLATFORMU ZİRVESİ  EREĞLİ’DE TOPLANDI

Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği’nin organize ettiği, “Anadolu basını Kdz.Ereğli’de buluşuyor” etkinliği  güzel ve başarılı bir şekilde gerçekleşti  gazeteciler  Ereğli Kaymakamı   İsmail Çorumluoğlu ve belediye başkanı  Dr. Hüseyin Uysal ile de görüşüp, Ereğli hakkında bilgiler aldılar.   Güzel ve samimi bir ortamda geçen etkinlik kapsamında Ereğli’ye gelen cemiyet ve dernek başkanları ile  görüşüp   Ereğli medya mensupları ile  görüşüp tanışma imkanı buldum   Ereğli’nin tarih kültür ve turizm değerlerini tanıma imkanına sahip oldular. 7, 8 ve 9 Aralık tarihlerinde  Ereğli’de düzenlenen. Ve. Anadolu’nun çeşitli illerinden 40’a yakın  gazetecinin katıldığı etkinlik güzel bir ortamda gerçekleşti 

Ereğli belediye Başkanı Dr. Uysal’ın aktif olarak desteklediği etkinliğin programında, belediyenin Gazeteciler Derneği’ne tahsis edeceği binanın temel atma töreni de gerçekleşti

Etkinliğin ilk gününde, konuk gazetecilere, Anadolu otelinde bir öğle yemeği verildi. Yemeğe Belediye Başkanı Dr.Hüseyin Uysal, Anadolu Basını Güçbirliği Platformu ve Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim, konuk gazeteciler, dernek yöneticileri ve yerel basın mensupları katıldı.

Yemeğin ilk konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, konuklara hoşgeldiniz dedi ve belediye’nin yaptığı hizmetlerden bahsederek yıllarca yapılmayan, derneğe tahsis ettiği Medya evi için Belediye başkanı Uysal’a teşekkür etti. Medya Evi’nin cumartesi günü temelinin atılacağı müjdesini verdi.

Daha sonra söz alan Anadolu Basını Güçbirliği Platformu ve Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim, Ereğli’ye daha önce geldiğini, kentin modern ve demokrat bir kent olmasının kendisini etkilediğinden bahsetti.

14 Ekim’de Ankara’da yapılan TGF’nin seçimlerine de değinen Dim, büyük bir haksızlıklık yapıldığını, Ereğli Gazeteciler Derneğinin oylamaya katılmasının engellendiğini olayın yargıya intikal ettiğini en doğru kararı yargının vereceğini söyledi

Etkinlik için belediye başkanı Uysal ile Dernek başkanı Günay’a  teşekkür etti.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Uysal, bu tür toplantıların önemine değindi. Uysal, “Farklı şeyler düşünebiliriz, ama nezaket kurallarını aşmamak koşuluyla her türlü fikir tartışmalıyız” şeklinde konuştu. Uysal, Ereğli’nin çeliği,çınarı ve çileğiyle ünlü bir kent olduğunu, kentin daha da gelişmesi için kültürel etkinliklere de destek olacaklarını söyledi.

MEDYA EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Ereğli Belediyesi’nin Gazeteciler Derneği’ne tahsis ettiği Medya Evi’nin temel atma töreni  Cumartesi günü  kaymakam belediye başkanı ve. Türkiye’nin çeşitli illeri ve ilçelerinden  Ereğli’ye gelen Gazeteciler derneği başkanlarının katılımı ilke yapıldı.  “Medya evi”, Erdemir Ofis Yolu’ndaki yapımı tamamlanan üç dernek binasının yanına inşa edilecek.  Törende yapılan konuşmalardan sonra Büyük Anadolu otelinde Anadolu basını güç birliği Platformu toplantısı yapıldı   Platform başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında medyanın geleceği Yeni nesil medya ve sosyal Medyanın önemi ile ilgili  bir çok konu tartışıldı.

Platform Toplantısında yapılan konuşmalarda Sosyal medyanın önemi, İnternet gazeteciliği ile ilgili Yasal düzenlemeler ele alındı.  Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Faik Yıldırım. Türkiye’nin dış politikası ve Medyanın önemi üzerinde bilgiler  verildi.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934