Bu haftaki yazımda vatandaşların bana sıkça sorduğu; uygulama imar planı nedir? Nazım imar planı nedir? Sorularını yanıtlayacağım...

Nazım imar planı uygulama imar planına göre daha büyük ölçekli bir plandır. Bu bakımdan uygulama imar planı nazım imar planının alt başlığı olarak incelenmektedir.

Genel bir ifadeyle uygulama imar planı; bir yerleşim yerinin gelecekte sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda alacağı yerleşim biçiminin tasarlandığı uygulamaya hazır 1/1000 ölçekli planlardır.

Nazım imar planı uygulama imar planının temelini oluşturmaktadır. Yani nazım imar planı ile uygulama imar planı birbirini tamamlayan parçalardır diyebiliriz.

Uygulama ve nazım imar planı belediyelerce hazırlanmaktadır. Uygulama imar planına göre bitişik, ayrık, blok yapı nizamı ile taban alan katsayısı, kat alanları, kat yüksekliği, emsal yapı ve yaklaşma mesafeleri belirlenmektedir. Ayrıca  uygulama imar planı yaşlılar, çocuklar ve engelliler gibi kamusal alanları kullanmakta zorluk çeken bireyler için hayatı daha kolay hâle getirmektedir.

Soru, görüş ve önerileriniz için;

E-mail: info@expernet.com.tr

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA...

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981