banner1024
 

Dairenizi acilen satmak istiyorsunuz ama nasıl bir yol izleyeceksiniz bilmiyor musunuz? Cevabı bu haftaki köşe yazımızda…

Öncelikle şunu çok iyi bilmelisiniz ki siz bir vatandaş olarak eksper veya gayrimenkul konusunda uzman birisi değilsiniz. Her mesleğin bir erbabı ve uzmanı vardır. Sağlıkla ilgili bir sorununuz olduğunda doktora gidersiniz. Bu da yetmez konuyla ilgili pratisyen değil en azından uzman bir doktora görünmek istersiniz. Adalete ihtiyaç duyduğunuz zaman bir avukatın kapısını çalar fikir danışır ve bu iş için ücret ödersiniz. Demek ki neymiş her iş bir uzmanlık istermiş!

Gayrimenkul sektörü de bu alanda eğitim almış uzmanların elinde yükselen bir meslek grubu. Tabi her sektör de olduğu bu sektörde de merdiven altı çalışan kişiler ve kurumlar var. Tıpkı sahte diplomayla doktorluk yapanlar gibi. Peki uzman bir gayrimenkul danışmanını nasıl ayırt edeceksiniz?

Bir emlak ofisine başvurduğunuz da öncelikle kurumun ilinizdeki emlakçılar odasına kaydının bulunup bulunmadığını sorun. Bunun haricinde gayrimenkulünüzle ilgili yol gösterici fiyatlandırma çalışması yapabilen ve size yaptığı çalışmayı yazılı rapor şeklinde sunan bir uzmanla yola çıkın. Yapacağı bu işlemi de yetki belgesiyle sizden imza onayı alarak kendisi de bunu imzasıyla tasdik eden dolayısıyla alacağı hizmet bedelini şeffaf bir şekilde size belgeleyen bir emlak danışmanıyla çalışın. Para odaklı olmayan önce hizmet vererek insan kazanmaya çalışan bir emlak danışmanıyla çalışmanız size her zaman kazandıracaktır.

DOĞRU FİYAT DOĞRU ALICIYI ÇEKER!

Dişinizden tırnağınızdan artırdınız yemediniz içmediniz giymediniz bir ev aldınız ama gün geldi satmak istediniz. Sizin mülkünüzle aranızda duygusal bir bağınız olabilir bu da satmak istediğiniz fiyata etki edebilir. Ama gel gelelim ki piyasa koşulları böyle değildir. Alıcı sizinle aynı bölgede olan bütün daireleri inceler ve en doğru fiyatlı olana yönelir ve alır. Doğru fiyatı da ancak ve ancak profesyonel bir emlak danışmanı size sunabilir. Daire üzerinden bir örnekle konuyu açıklamaya çalıştım. Ancak bu söylediklerim iş yeri arsa ve bütün gayrimenkuller için geçerli bir durumdur. Sözün kısası bir uzmanla çalışın hızlı satın hızlı kazanın! Haftaya yeni yazımızda buluşmak üzere hoşçakalın…

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981