banner1006
Türkiye Gazeteciler Federasyonları Basın Vakfı Genel Kuruluna ve TGF Anadolu buluşmaları zirvesine katılmak üzere Afyon'a geldik.

İnsanoğlu eser ve hizmetleri ile yaşar. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanlarından ve Dünya Gazetesi sahibi Nezih Demirkent Anadolu başınıza büyük önem veren birisiydi.

13-15 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mehmet Emin Güzbey’in ev sahipliğinde toplanan Merhum Nezih Demirkent’in Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kuruluna katılarak onur kurulu üyeliğine seçilmemin gönül huzuru içinde Türk İslam tarihinde vakıf kültürü konusunda genel kurulda konuşma yaparak, Vakıfların önemini anlattım.

  Uzun süredir kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, Kuruluşu Şubat 2018 tarihinde resmî gazetede yayınlanarak gerçekleşen, İlim kültür tarih ve teknoloji vakfı ile ilgili Cemiyet Başkanı arkadaşlara bilgiler verdim.

Kısa adı İktav olan Vakıf kütüphanesindeki binlerce kitap, dergi ve Devri Alem Belgesel TV programları ve fotoğraf arşivi araştırmacılar ve akademisyenlerin hizmetine sunulmuş durumda.

Afyonda ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu Anadolu buluşması toplantısında gerçekleşti. TGF ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığındaki Cemiyet başkanları Afyon protokolü üyelerini ziyaret etti. TGF Genel başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının sorunları resmî ilan fiyatları ile ilgili geniş bir rapor hazırlayıp, Başbakan ve Bakanlara iletileceğini açıkladı

BASIN VAKFI SEÇİMLERİ VE VALİLİK ZİYARETİ

Basın Vakfı Genel Kurulu’nda yeni dönemin seçimleri de yapıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı genel kurulunda değerli dostum Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Çetin Gürol yönetim kuruluna seçilirken, Gebzeli gazeteci arkadaşım ve KOGACE Başkan Vekili Levent Altun da denetleme kurulu asil üyeliğine seçildi. Bizlerde Onur kuruluna seçilerek yeni dönemde görev aldık. Bizi bu göreve layık gören başta Türkiye Gazeteciler federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca olmak üzere tüm Basın Vakfı delegelerine teşekkürler. Tüm yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum.

Öte yandan Vali Mustafa Tutulmaz Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey'i makamında kabul ederek bilgi alışverişinde bulundu.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Vali Tutulmaz; “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. İlimize Şeref verdiniz. Afyonkarahisar’ımız her geçen gün hızlı bir şekilde ilerliyor. Potansiyelini kamuoyuna yansıtmaya başladı. Gerek kültürel faaliyetlerle, gerek değişik organizasyonlarla, fuarlarla, çalıştaylarla, sempozyumlarla her geçen gün ülkemizin gündeminde önemli yer edinmeye başladı. Bir taraftan da termalin getirdiği önemli bir sağlık ve spor turizminde her geçen gün ilerliyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Afyonkarahisar, ülkemizin önde gelen sayılı illerinden biri olacak, bunda da iddialıyız. İnşallah sizlerin de vasıtasıyla tüm illerimize bunu duyurmak istiyoruz.” dedi.

 Nazik kabullerinden dolayı Vali Tutulmaz’a teşekkür eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise; “Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak kendi sorunları dışında, ülke sorunlarının çözümü noktasında ve illerin gelişmesi yönündeki tanıtım faaliyetlerine de destek olmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar şehri bu anlamda bizim için çok önemli bir yer tutmaktadır. Afyonkarahisar’da hem Anadolu Gazetecileriler buluşması, hem Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısını yapacağız.” dedi.

 Afyonkarahisar’ın ülkemizde en hızlı gelişen ve büyüyen illerinden birisi olduğunun altını çizen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca; “Afyonkarahisar daha iyisini de hak ediyor. Federasyon çalışmaları kapsamında illerimizin tanıtım faaliyetlerine katkımız bundan sonra da devam edecektir. Bu yönde aldığımız bir kararla 30 Ağustos Zafer Bayramında çok güzel bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934