banner1006
 Kocaeli Valisi Sn. Seddar Yavuz, ilimizde göreve başladıktan sonra Kocaeli’miz ile ilgili çok önemli ve kalıcı hizmetler üretmekte ve halkımızın ihtiyacına önem veren çalışmalar yapmakta.

Kocaeli’nde 40 yıllık gazetecilik hayatımda Hüseyin Öğütçen’den Hüseyin Aksoy’a kadar birçok vali tanıdım. Bu valiler içinde, aradan onlarca yıl geçse de eser ve hizmetleri ile yaşayan ve ebedi aleme göçen valilerimiz var. Ebedi aleme gidenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Kendisini Ordu Valiliği’nden tanıdığım, Ordu tarihi ile ilgili belgesel söyleşi yapıp, Emiroğulları Beyliği Sempozyumu’nda aynı masayı paylaştığımız yeni Valimiz Sayın Seddar Yavuz Bey’in Kocaeli’ye kalıcı ve çok güzel hizmetler yapacağına, Kocaeli’de her zaman saygı ve şükranla anılacağına inanıyorum.

Vali Yavuz’un Dilovası Turu

 Vali Seddar Yavuz Bey’in en önemli özelliği, konuyu çok iyi araştıran ve olayları yerinde inceleyen birisi olması. Vali Bey’in Dilovası gezisini, birkaç kaynaktan yakından takip ettim.

Dilovası’nın en büyük sorunu olan çevre kirliliği ile ilgili vatandaşların şikayetlerini dinleyip şikayete konu olan bölgeye giderek, yerinde araştırma yapması gerçekten önemli.

Çerkeşli Köyü’nde taş ocaklarını, Nuh Çimento’nun ocak açacağı yeri ve Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nin, etrafı kömür tozuna boğduğunu Vali Bey yerinde gördü.

Vali Bey bu çevre felaketi karşısında ilgili ve yetkililere gerekli talimatı verdi ve çevrenin korunması için yetkililere talimat verdi.

Valimiz Seddar Yavuz Bey’e, Dilovası’na verdiği önemden dolayı teşekkür ediyor, Valilik Basın Müdürlüğü tarafından Vali Bey’in Dilovası ile ilgili yaptığı basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum.

Vali Yavuz’un Dilovası inceleme gezisi

 Dilovası ilçesinde Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ı ziyaret edip Kaymakam Alkan’dan ilçenin asayiş, eğitim, sağlık ve ulaşım yönünden mevcut durumunu içeren birifing alan Vali Yavuz, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, kurum Müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Bir sonraki ziyaretini Dilovası Belediyesine gerçekleştiren Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Hamza Şayir’den ilçenin sosyal ve ekonomik durumu ile yapımı tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler aldı.

Çolakoğlu Metalurji Yönetim Kurul Üyesi Cahit Aşkın’a iade-i ziyarette bulunan Vali Yavuz, istihdama sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Covid-19 salgınına karşı korunmak, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek denetimlerde bulunan Vali Seddar Yavuz, esnafların hal ve hatırlarını sorarak, bol ve bereketli kazançlar diledi. Pandemi kurallarına da dikkat çeken Vali Yavuz, “Temizlik, Maske ve Mesafe’ye dikkat ederek, süreci birlikte aşacağız.” dedi.

Daha sonra Gebze Kimya İhtisas OSB (GEBKİM) Vakfı tarafından desteklenen GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı devam eden GEBKİM Anaokulunda incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Vali Yavuz, Engellilerle Bir Araya Geldi

İlçe ziyaretlerinde engellileri de unutmayan Vali Seddar Yavuz, Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Hükümetimizin engellerimizin sorunlarının çözülmesi noktasında çok önemli düzenlemeler yaptığına değinen Vali Seddar Yavuz: “Bizim bir görevimizde bu gönül köprülerini kurmak, sizlerle her daim bir arada olmak ve çözemediğiniz bir sorun olursa da bunları çözmektir. Valilik olarak olabildiğince sizlerin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle siz değerli kardeşlerimin sorunlarının çözülmesi noktasındaki almış olduğu inisiyatif, takibi başta biz olmak üzere tüm devlet kurumlarına vermiş olduğu talimatlar vesilesiyle eskisinden daha iyi durumdayız.

Pandemi sürecine de değinerek son günlerde yaşanan vaka artışlarına dikkat çeken Vali Yavuz: “Bu pandemi sürecinde daha dikkatli olunmasını istiyoruz, biz Valilik olarak her alanda gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Vaka sayılarında bir artış başladı yine, bu yaşadığımız Panemiden ancak birlikte uygulayacağımız tedbirlerle aşmamız mümkün olacaktır. Bir sıkıntı sorun varsa bu aşılmak ve çözülmek için vardır. Bu irade de Türkiye’de var zaten. Allah’ın izni ile devletin olduğu yerde kimse kimsesiz değildir, gereken ne varsa yapacağız.” dedi.

Vali Yavuz, Dilovası’nda vatandaşları da ziyaret ederek hal ve hatır sordu, onların bizzat sıkıntı veya sorunlarını da dinleme fırsatını buldu.

Vali Yavuz, Şehit ve Gazi Ailelerini De Unutmadı

Valimiz Seddar Yavuz, gün boyu gerçekleştirdiği yoğun ziyaret ve temaslarına “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimine yönelik yapmış olduğu hane ziyaretlerini de ihmal etmeyerek, toplumun dezavantajlı kesimine devletin şefkat elini hissettirmeye devam etti.

Vali Yavuz, bu kapsamda ilk ziyaretlerini Diliskelesi Mahallesi’ndeki Şehidimiz Nihat Karadaş ve Şehidimiz Mehmet Kocabay’ın ailelerine yaptı. Her daim sizlerin yanınızda olduğumuzu bilin diyen Vali Yavuz: “Sizler bize Şehitlerimizin emanetisiniz, sizin isteklerinizin başımızın üstünde yeri var.” diyerek, bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını sordu.

Dilovası ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde, 17 Eylül 2020 tarihinde vefat eden Kıbrıs Gazisi Tahsin Odabaşı’nın eşi Fatma Odabaşı’nı ziyaret eden Vali Yavuz, merhumun ailesine taziye dileklerini ileterek, acılarını paylaştı. Daha sonra Dilovası Orhangazi Mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazimiz Reşit Taşan’ı ziyaret etti. Gaziliğin onur ve şerefini yaşayan gazilere her zaman borçlu olduklarını belirten Vali Yavuz, “Vatanseverliğin yaşayan abideleri olan sizlere şükran duygularımızı sunmak, devletimizin hizmetini ulaştırmak bizim en önemli vazifemizdir.” diyerek, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetlerini belirten şehit ailesi, gazi ve gazi yakınları “Sizlerin ziyaretiyle çok mutlu olduk.  Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde duygularını dile getirdiler.

Vali Seddar Yavuz, Dilovası ilçesindeki Diliskelesi, Turgut Özal, Kayapınar, Cumhuriyet ve Mimar Sinan Mahallelerini gezerek, 16 aileyi evlerinde ziyaret etti.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan ailelerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Vali Seddar Yavuz, yapılması gerekenler noktasında gerekli talimatları verdi.

Ailelerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyip, istek ve talepleri not alarak çözüme kavuşturulması noktasında gereken talimatları veren Vali Seddar Yavuz ailelere; “Her zaman sizlerin yanındayız, “Gönülden Gönüle” projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı grupları dediğimiz yaşlılarımız, engellilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız şehit ve gazi ailelerimizi eşim Selda Hanımla birlikte ziyaret ederek gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Bu şehirde ulaşamadığımız kimse kalmasın istiyoruz.” diye konuştu.

***

Vali Bey Tavşancıl’ıda ziyaret etmeli

Vali Bey’in Dilovası’nda bir gün içinde yaptığı gezi ve yaptığı incelemeler çok önemli, Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Vali Bey, keşke Tavşancıl’ıda ziyaret etseydi. Kocaeli’nin marka değeri olan ve Marmara Bölgesi’nin Safranbolu’su olarak tanınan Dilovası Tavşancıl’daki ahşap mimari yok oluyor.

Keşke Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey, Tavşancıl’ıda ziyaret ederek, Tavşancıl’da yok olup yıkılan Tavşancıl Evleri’nde inceleme yapsaydı.

En önemlisi, Kocaeli Kuvayi Milliye Komutanı Yahya Kaptan’ın şehit olduğu evi, karargâh merkezi ve anıt mezarını da ziyaret edip Fatiha okusaydı.

Sayın Valimizin en kısa zamanda Tavşancıl’ı da ziyaret ederek, Tavşancıl’la yakından ilgilenip, yıkılıp yok olan Tavşancıl Evleri’ne sahip çıkacağına inanıyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934