Malatya’nın, gazete ve belgeselcilik hayatımda çok önemli yeri var. 1990 yılında Anadolu gazetecilerinin katıldığı GAP Projesi araştırma ve inceleme yarışmasında kazandığım birincilik ödülünü Malatyalı devlet adamı rahmetli Özal’ın elinden almıştım. Yerel basına büyük önem veren Özal’ı rahmet ve şükranla andım, vefalı bir devlet adamıydı. Güney Doğu Anadolu Projesi GAP’a çok büyük önem veriyordu. Birincilik plaketini verirken beni GAP Projesi ile ilgili sınava tabi tutmuştu. Rahmetli Özal’ın babasının kabri de Malatya’da, eski Cumhur Başkanlarından Kurtuluş Savaşı Komutanı İsmet İnönü’de Malatyalıdır. Savaş devam ederken İnönü’nün üç oğlundan birini Malatya’da ölür. İsmet Paşa savaş devam ettiği ve cephede olduğu için cenazeye katılamaz. Vefalı Malatyalılar iki üniversiteye İnönü ve Özal adını vererek yaşatıyorlar.

Malatyalılar Vefalıdır

Malatya’dan birçok devlet adamı, sanatçı, bilim adamı yetişir, Malatyalılar vefalıdır. Daha geçen ay bizim de davet edildiğimiz eski Milli Eğitim Bakanlarından Metin Emiroğlu için vefa günü düzenleyen vefalı Malatyalılara, Doğu Karadeniz Bölgesi teşekkür etmeli. Fatih Sultan Mehmet Han’dan yüzlerce yıl önce Doğu Karadeniz’i fetih eden Hacı Emiroğulları’nın ataları, Malatyalı Battalgazi’nin Torunu, Ordu Perşembe Yaylası’nda 1105 yılında yani 914 yıl önce şehit olan Danışmend Gazi’dir.

Atalarına vefalı, Okan Metin Emiroğlu Arapgir’deki 215 yıllık konaklarını Emiroğlu Müzesi yapmış, geçtiğimiz Mayıs ayında bizleri Malatya’ya davet ederek misafir etmişti.

Malatya Arapgir’de Emiroğlu beyliği müzesinde çektiğimiz belgeseli sizlerle paylaşıyorum.

https://youtu.be/A_qL33TEjys

Vefa Nedir

Vefa unutmamak ve hatırlamak demektir. İnsanın vefalı dost ve arkadaşı olması çok önemli, benimde Malatya’da çok değerli vefalı dost ve arkadaşlarım var. Onları her zaman minnet ve şükranla anıyorum.

Son Malatya gezimde birçok araştırma ve kültürel çalışma yapma imkanımız oldu. Malatya’nın önemli yayın kuruluşu Vuslat TV genel müdürünü ziyaret ederek Devri Alem Belgesel TV Programı belgesellerimizi yayınlanmak üzere bırakıp Malatya üzerine söyleşi yaptık.

https://m.youtube.com/watch?v=AA-zyyF6L90

Malatya Milli Parklar Bölge Müdürü Abdullah Koç Bey’le hasret giderdik. Erzurum’da görev yaptığı sırada, birlikte Fırat Nehri’nin kaynağı Dumlu Baba Dağı’na Abdullah Bey ile birlikte gidip Fırat Nehri’nin kaynağı Dumlu Suyu’ndan kana kana su içmiştik.

Malatya Kale ilçesi İzollu eşrafından kayısı ticareti yapan 41 yıllık talebe arkadaşım Mustafa Çetiner Bey ile Malatya Radyo ve Müzik Aletleri Müzesi’ni birlikte gezip, tarihi geçmişe yolculuğa çıktık, öğrencilik yıllarını konuştuk.

Malatya’daki son günümde Malatyalı vefakâr dost ve arkadaşlar bizleri yalnız bırakmadı. Malatya’ya veda ederken, başta bizleri Malatya’ya davet edip ev sahipliği yapan, çok güzel ağırlayan Malatya Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, değerli dost vefalı arkadaş Kemal Deniz ve Duran Özkan başta olmak üzere herkese teşekkür ederek vedalaşıp Gebze’ye dönerken aklım ve gönlüm Malatya’da kalıyor. Malatya’nın merhum belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nu düşünüyorum.

Hamit Fendoğlu’nu Kimler, Neden Öldürdü?

12 Eylül öncesi terörün kol gezdiği, gençlerimizin öldürüldüğü karanlık yıllarda, Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun bombalı suikaste kurban gittiği haberi ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Bugün bile kimlerin, neden öldürdüğü bilinmiyor. Hamit Fendoğlu gibi birçok yetkili ve yönetici ölmüş, üniversite gençliği sağ-sol yüzünden birbirine düşürülmüş, gençler üzerinde büyük oyunlar oynanmıştı.

Her zaman olduğu gibi karanlık yılların faturasını gençlerimiz ve geleceğimiz olan öğrenciler ödemiş. O dönemle ilgili çok iyi araştırma yapılmalı, tarihten ders ve ibret alınmalı. Gençlerimiz üzerinde oynanan oyunlar deşifre edilmeli, Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu öldürenler ortaya çıkarılmalıdır.

Hamit Fendoğlu Kimdir

Hamit Fendoğlu ile ilgili yapılan bir araştırmayı sizlerle paylaşıyorum

https://m.ensonhaber.com/haci-hamit-fendoglu-kimdir.amp

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981