banner1001

İnsanlar mutluluğu ve huzuru arıyor…

Mutlu ve huzurlu olmanın yolu sevgiden geçiyor.

Sevmek için tanımak gerekiyor.

Tanımak sevmektir, sevmek tanımakla başlar.

Korona günlerinde birçok şeyin değerini daha iyi anladık.

Yaşadığımız kentlerde mutlu ve huzurlu yaşamanın ilk şartı, o kenti tanımak ve sevmekten geçiyor.

Gebze’yi ne kadar tanıyoruz?

Gebze’de huzurlu ve mutlu yaşamak istiyorsak Gebze’nin tarih ve kültür değerlerini yakından gezip tanımamız gerekiyor.

Gebze’ye vefa borcumu ödemek için gönüllü olarak Gebze’ye kent rehberliği yapmayı kendime görev biliyorum. Bu konuda Gebze Gazetesi’nde yaptığım canlı yayını sizlerle paylaşıyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=k12R5hkzFdw

Kocaeli Kent Kültür Bilinci oluşturulmalı

Yunus Emre; “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz” diyor. Sevmek tanımakla başlar. Sevilmek ise büyük ufuklardan geçer. Kocaeli, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Marmara Denizi’nin ve Marmara Bölgesi’nin doğusunda yer alan, adını Akçakoca Bey’den alan bir şehirdir. Dağları, yaylaları, gölleri, sahilleri ve kent merkeziyle güne merhaba diyebileceğiniz, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla gece gündüz hareketli, sıcak ve huzur doludur. Anadolu'nun tüm kültürel renklerini gökkuşağı gibi bağrında taşıyan, 3.623 kilometre kare yüz ölçümüne ve birbirinden güzel 12 ilçeye sahip coğrafyada 2 milyona yaklaşan nüfusu ile bilim, teknoloji, sanayi, ticaret, tarih, kültür, turizm, spor ve sanatta marka olan bir şehir Kocaeli…

Acaba biz, üstüne düşen her görevi yerine getiren, küçük bir il olmasına rağmen Türkiye’nin en zengin bölgesi olan Kocaeli’yi ne kadar tanıyoruz? İlçelerini, köylerini, mahallelerini ne kadar gezdik? Karadeniz’in üzerinde insan yaşayan tek adası Kandıra’nın Kefken bölgesinde bulunan Kefken Adasıdır. Buraya daha önce hiç gittiniz mi? Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Sapanca Gölü’ne kıyısı var, sanayi bölgeleri ile bir marka değer. Kocaeli’nin bugün en büyük sorunlarından birisi kente aidiyet duygusunun olmaması. Bu konuda herkesin, ama özellikle medya mensuplarına, idarecilere ve yöneticilere büyük görevler düşüyor. Okullarda etik eğitim derslerinde Kocaeli’yi tanımak ve tanıtmak dersi konulmasını istedik. Kocaeli’ye büyük bir vefa borcumuz var. Kocaeli’de eğitim gören gençlere bunu aşılarsak, Kocaeli ruhu ortaya çıkmış olacaktır.

Kocaeli birçok siyasetçi, yönetici gördü. Keşke her biri kubbede hoş sedalar bırakarak gerçekten vefa borcunu ödeyebilselerdi. Zaman hızla gelip geçiyor. Makam kadıya mülk değil. Hep birlikte Kocaeli’ye hizmet edelim ve buraya olan vefa borcumuzu ödeyelim. Her zaman dediğimiz gibi Kocaeli’de yaşamak Allah’ın bir lütfudur. Bunu her platformda dile getirerek, Kocaeli’nin kültür ve tarihini araştırmaya, tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934