banner1001
YAŞAM:
3 ilçede ağaçlara kış bakımı   

01 Aralık 2020 Salı 09:35

 Şehrin birçok noktasına park, bahçe ve yeşil alan inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda bulunan ağaçların bakımını da periyodik olarak gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerindeki ağaç ve çalı gruplarında form budaması yapıyor.

 

FORM BUDAMASI YAPILIYOR

Büyükşehir ekipleri, sonbahar ve kış aylarında form budama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde bulunan ağaçların form budamasını yapıyor. Budamalar ibreli ağaçlarda ve çalı grubunda yapıldı. Çalışmalar kapsamında form budaması yapılan ibreli ağaçlara görsel şekiller verildi. Ayrıca ekipler sahil parklarında bulunan palmiye ağaçlarındaki kurumuş dalları temizledi.

 

OTLAR TIRPANLANDI

Ekipler ayrıca yeşil alanlarda ve kaldırımda büyüyen otlar için tırpan çalışması yaptı. Otlar temizlenerek ekipler tarafından süpürüldü. Daha önce kuruyan çiçeklerin yerine yeni çiçek ekimi de yapıldı.

 

YILDA 2 KEZ BUDANIYOR

Kocaeli’de tüm ilçelerde yapılan budama çalışmaları, sonbahar ve kış aylarında gerçekleştiriliyor. Budamalar ağaçların uyumaya ve dinlenmeye geçtiği ekim, kasım ve aralık aylarında yapılıyor. Çalı türleri ise yılda iki kez budanıyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku