banner1024
YAŞAM:
Esnafa bayram dopingi

19 Temmuz 2015 Pazar 14:10

 Gebze’de bu bayramda da çok sayıda sektörde hareketlilik yaşandı. Gıdadan giyime, hediyelik eşyadan turizme kadar pek çok sektörü canlandıran bayram ekonomisi, esnafın da yüzünü güldürdü.
ALIŞVERİŞ DAHA DA ARTACAK 
Aileleri birleştiren ziyaretlerin arttığı bayram günlerine yakışır bir sofra kurmak isteyenler, çarşı-pazarın yolunu tuttu. Sevdiklerine birbirinden güzel yemekler hazırlamak isteyenler, alışverişlerinde ikramlık çikolata ve şekeri de unutmadı. Hediyelik eşya satışlarında da hareketlilik yaşandı. İşlerin bayram öncesinden açıldığı söyleyen esnaf, asıl canlılığın hafta sonu yaşandığını belirtti. Esnaf, "Genellikle her bayram öncesi hafta sonu hareketliliğin tavan yaptığı dönemdir. Hem gezmek hem alışveriş yapmak isteyenler hafta sonunu tercih ediyor. Bayramında hafta sonuna denk gelmesi işleri hareketlendirdi." şeklinde konuştu. 
MAAŞLARIN BAYRAM ÖNCESİ YATMASI YÜZ GÜLDÜRDÜ
Öte yandan özellikle emekli maaşlarının bayram öncesi yatırılması, ekonomiye de dönüş sağladı. Esnaf, “Bayram öncesi özellikle emeklilerin maaşlarının yatırılması da çarşıya yansıdı. Ufak bir şey olarak görülse de Gebze ve bölgesi için bu önemlidir. Bölgemizde birçok emekli yaşıyor” dedi. 

banner982
Anahtar Kelimeler
Esnafa Bayram Dopingi
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

İzmit Belediyesinin 23 Nisan Etkinlikleri Doğa...
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde...

Haberi Oku