banner1024
YAŞAM:
Hayvanlara bayram hediyesi!

19 Temmuz 2015 Pazar 14:44

 Hayvanat bahçesi görevlilerince hazırlanan hediye paketlerine, koruma altında tutulan lemur ve şempanzeler için sebze ve meyve, aslan ve ayı gibi yırtıcı hayvanlar için ise et konuldu. Yaşam alanlarına bırakılan hediyelerini alan hayvanların bazılarının paketleri açarak bazıları ise parçalayarak yiyecekleri yemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Sorumlusu Ece Öztürk yaptığı açıklamada, koruma altında bulunan 286 türde 3 bin 600 hayvanla Türkiye'nin en çok türü barındıran hayvanat bahçesi olduklarını bildirdi.
600’Ü AŞKIN BİTKİ TÜRÜ VAR
Öztürk, 80 dönümlük alana kurulan Darıca Hayvanat Bahçesi'nde hayvanların özel yaşam alanlarında koruma altında bulunduklarını, 600’ü aşkın bitki türüyle de zengin botanik parkları arasında olduklarını dile getirdi. Ramazan Bayramı için hayvanları da unutmadıklarını vurgulayan Öztürk "Hayvanlara bakıcılarının gözetiminde hediyelerini verdik. Diyet programlarını bozmamak için yırtıcı hayvanlara et, diğerlerine ise özel süslü hediye paketlerinde sebze ve meyve hazırladık. Onlar da keyifle bunları tüketti" diye konuştu. Öztürk, sağlıkları açısından sakıncalı olduğu için hayvanlara şeker vermenin yasak olduğunu, gelen ziyaretçilerde de bu konuda duyarlılık beklediklerini vurgulayarak diyet programının dışına çıkılmasının hayvanlarda sağlık problemlerine yol açtığını ifade etti.
“ÖZENLE BAKILIYOR"
Doğal yaşam alanları göz önünde bulundurularak binlerce hayvanın bakımını itinayla yaptıklarının altını çizen Öztürk, şunları kaydetti: "Koruma altına aldığımız hayvan ve bitki türlerinin yaşam kalitelerini doğadaki ortamlarına yakın hale getirmek, bakımlarını en iyi şekilde yapmak ve çoğalmalarını sağlamak için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bölgedeki doğal alanların korunmasına ve bu alanlara özgü ve özellikle yok olma tehdidi altındaki yaban hayvanı ve bitki türlerinin devamlılığını sağlama çalışmalarında etkin rol almaya devam edeceğiz." (A.A.)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Mahalli Spor Sahalarının Sayısı Hızla Artıyor
Körfez’de yeni dönemde spor tesisi alt yapısını yenilemek için çalışma başlatan Başkan Şener Söğüt,...

Haberi Oku