YAŞAM:
İbadet ve ahlakı anlattı!

24 Haziran 2016 Cuma 10:11

İSU Genel Müdürlüğü, program çerçevesinde gerek mesleki gerekse belirli günler için  yönetici ve personele eğitim seminerleri düzenliyor. Oruç, namaz, iftar, sadaka, zekat gibi ibadetlerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının mana ve önemi ile ibadet  ahlak ilişkisi için KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından “İbadet ve Ahlak İlişkisi” konusunda konferans düzenlendi. Genel Müdürlük Eğitim Salonu’nda düzenlenen konferansa Genel Müdür İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcıları Ali Sağlık ve Uğur Susoy ile Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı.

AHLAKIN ÖNEMİ

Ahlakın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Kahraman, insan olmanın temel şartının ahlak olduğunu söyledi. Dinin temel gayesinin de ahlakı oluşturmak olduğunu ifade eden Kahraman,”İbadet, ahlakı içselleştirir, insana huzur verir. Kişiyi, ahlaklı olmaya inandırır ve ahlakın kendine yakışan bir şey olduğuna ikna eder. İbadet yapıla yapıla ahlak kişide bir hayat tarzı haline getirir.”dedi. Erdem ve değeri dinin belirlediğini de aktaran İlahiyat Fakültesi Dekanı, hiçbir amelin imana ulaşamayacağını da söyledi.

İMAN,İBADET , AHLAK BERABER

“Dünyada ahlaklı olmak en büyük şiarımız olmalı” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Abdullah Kahraman, “İman, ibadet ve ahlak beraberdir. Bunlarda problem varsa ya imanda ya da ibadetin şartlarından birisinde eksiklik vardır. İbadetler olan namaz, müslümana vicdan oluşturur. Oruç, insana  takva ve sorumluluk bilinci sağlıyor. Hac, meşakkati, zorluğu ve mahşerin önemini öğretiyor. Zekat, insanı başkasının gözlerinden temizliyor, malınızı ve içinizi arıtıyor. Zekat ve sadakayı nasıl ve ne kadar verirseniz Allah’ta size öyle veriyor. Kurban da teslimiyeti insana öğretiyor.”dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Avrupa'nın En Büyük Doğal Yaşam Parkında...
Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya'da düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle minikler sıfır...

Haberi Oku