banner1024
YAŞAM:
İlim'de Mevlana haftası!

24 Aralık 2015 Perşembe 14:44

 Özel İlim okullarında Mevlana haftası muhteşem bir programla kutlandı.22 Aralık 2015 Mevlid Kandili ve 17 Aralık Mevlana’yı anma haftası dolayısıyla Peygamberimiz Hz Muhammed (SAS)in doğumunu kutlamak, Mevlana’yı anmak ve 2. 3. 4. sınıf arkadaşlarımızın Kur’an-ı Kerimi okumaya geçişlerini kutlamak için hazırlanan programda Kur'an-ı Kerim'i okumaya geçen öğrencilere “Kur’an okuyorum” rozetlerinin takılmasıyla program başladı.

HATİMLERİN DUASI YAPILDI

Öğrencilere dağıtılan cüzlerin hatim duası yapıldı. Tüm sınıfların toplu şekilde Şemail ilahisini okumaları ve devamında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İhsane Okumuş yaptığı konuşmasında, Din kavramının yaşamımıza düzen veren kurallar olduğunu ve bu kuralların hayatımızın düzenli olmasını sağladığından bahsettikten sonra; taklidi iman boyutundan tahkiki iman boyutuna geçilmesi gerekliliği üzerine vurgu yaparak verdiği örnekte peygamberimizin sağ el kullanın hadisinin temizlik ve sağlık açısından önemli olduğunu belirtirken insanlara suçluluk hissi uyandırılmaması gerektiğine değindi.

ÖĞRENCİLER MEST ETTİ

Kreş sınıfının “peygamberi görmek için” ilahisini okumaları, Kur’an-ı Kerim okunması 1. Sınıf “Yasin suresi” 2. Sınıf “ Mutaffifin suresi”nin 3. Sınıf “Beled suresi” 4. Sınıf “Tekvir suresi” ve Hatim duasını 4. Sınıf öğrencilerinden Sena Akhisar yaptı. Peygamberimizin hayatını 4. Sınıf Fatma Coşkun ve Rüzgar Tepebaş misafirlere anlattı.Anasınıflarının “seni çok seviyorum Allahım” çocuk ilahisini işaret diliyle okurlarken, Mevlana’nın hayatını Atakan Karahan anlattı.Mesneviden sözlerle 3/A sınıfı, Kur’an şiirini Fırat Suphi Başçı, Hadisi Şeriflerin okunması 2/A sınıfı, ‘’Daha kuran ne desin şiiri’’ ile M. Emir Çolak, 1/A sınıfının Sokak çocuğu gösterisi ile izleyenleri mest etti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Mahalli Spor Sahalarının Sayısı Hızla Artıyor
Körfez’de yeni dönemde spor tesisi alt yapısını yenilemek için çalışma başlatan Başkan Şener Söğüt,...

Haberi Oku