banner1024
YAŞAM:
İNŞAATTA YAŞAYAN AİLE !

24 Ekim 2016 Pazartesi 17:25


Hatay'da maddi imkansızlıklar nedeniyle sıvası, kapısı, penceresi olmayan bir inşaatta kalan üç çocuklu Yıldız ailesi, tuvaleti ve banyosu bulunmayan yerde yaşamaya çalışıyor.

HATAY (AA) - Maddi imkansızlıklar nedeniyle sıvası, kapısı, penceresi olmayan bir inşaatta kalan üç çocuklu Yıldız ailesi, tuvaleti ve banyosu bulunmayan yerde hayata tutunmaya çalışıyor. 

Günübirlik işlerde çalışarak üç çocuğuna babalık da yapmaya çalışan 43 yaşındaki anne Armağan Yıldız, çocuklarının okuyup kendilerini kurtarabilmeleri için mücadele ediyor. 

Havaların soğumaya başlamasıyla sıkıntıları daha da artan Yıldız ailesinin tek dileği, kapısı ve penceresi olan sıcak bir yuva. 

Anne Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında eşinin Suudi Arabistan'a çalışmaya gittiğini, o günden bu yana da kendilerine hiçbir desteğinin bulunmadığını, arayıp sormadığını söyledi. 

-"400 liralık destek sadece yol paralarına yetiyor"


Üç çocukla ortada kaldığını ve bunun üzerine Samandağ ilçesinden Antakya'daki babasının tek odalı evine taşındığını ifade eden anne Yıldız, şöyle devam etti: 

"Tek odalı evde iki kardeşim, babam, ben ve üç çocuğum bugüne kadar birlikte yaşadık. Yedi kişi aynı yerde yatıyorduk. Bütün olumsuzluklara rağmen sıcak bir yuvamız vardı, ancak bu evin çatısı çöktü ve artık yaşanmaz hale geldi. Çocuklarımla babamın emekli maaşıyla sadece inşaatını yapabildiği, sıvası olmayan, pencere ve kapısı takılmayan, tuvalet ve banyosuz bu inşaata gelmek zorunda kaldık. Üç çocuğumla burada kendimize bir yaşam alanı oluşturduk. Sıcak yaz günlerinde burada kalmak çok sorun olmuyordu ama şimdi havalar soğumaya başladı. Çocuklarımla soğuk yerde kalıyoruz, her taraf açık. Bu şartlarda çocuklarımın ders çalıştığını görmek beni çok üzüyor. Tek isteğim çocuklarımın okuyup, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi ama bu şartlarda çok zor. En azından çocuklarımın ders çalışabileceği, uyuyabileceği sıcak bir oda bile yeterli ama bunu yapabilecek gücümüz yok." 

Çocuğunun en büyüğünün lise son, diğerinin lise bir, en küçüğünün de ortaokulda olduğunu belirten anne Yıldız, onların ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşadığını kaydetti. 

Sosyal yardımlaşmadan aylık yaklaşık 400 lira maddi destek aldığını vurgulayan anne Yıldız, "Çocuğumun ikisi evimize uzak noktada okula gidiyor. Verilen destek sadece onların yol paralarına yetebiliyor." dedi. 

Lise son sınıfa giden Yağmur Yıldız da sıvasız bir inşaatta, soğukta yaşamaya çalıştıklarını ve bu şartlarda eğitimlerini de sürdürdüklerini kaydetti. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

İzmit Belediyesinin 23 Nisan Etkinlikleri Doğa...
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde...

Haberi Oku