banner1006
YAŞAM:
İŞ ADAMINA TEHDİT!

12 Nisan 2017 Çarşamba 09:23

 Kocaeli Adliyesi’nde devam eden FETÖ/PDY davasında Örgütün kirli yüzü deşifre olmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında 9'u tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olma", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Hakkında Kanun'a muhalefet" ve "tehditle himmet toplamak" suçlarından yargılanan, aralarında eski emniyet müdürleri, komiser, iş adamı ve avukatın da bulunduğu 9'u tutuklu 12 sanık ve avukatları ile müşteki sıfatıyla iki iş adamı ve bir emekli memur katıldı. Müşteki iş adamı Nurettin Tilki, 2012 yılında satın aldığı yurt binası ile ilgili aldığı üst düzey tehditleri açıkladı.
SENİ ALDIRIRIM, YOLDA GİDERKEN ARABA ÇARPAR
Müşteki Nurettin Tilki, kiraya verdiği yurt binasıyla ilgili dönemin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Müdürü’nün tehditleri açıklayarak,  "Yurt binasını aylık 15 bin lira bedelle kiraya vermek için yurdun mali müşavirleriyle görüştüm. Aylık 7 bin 500 liraya anlaştık. Dönemin Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nezir Ö. beni telefona aratarak yanına çağırdı. Ben de yanına gittim. Nezir Ö. beni tehdit ederek, 'Bu kirayı almayacaksın. Seni aldırırım, yolda giderken sana araba vurur' şeklinde konuştu. Kira bedelini aylık 7 bin 500 liradan 4 bin liraya indirdim." Tilki, kendisine kumpas kurduğunu öne sürdüğü bazı sanıklardan davacı olduğunu söyledi.
İŞADAMINA KUMPAS
Bir diğer Müşteki iş adamı Hakim Apaydın ise 2011 yılında o dönem adı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olan resmi kurumun yemek ihalesine katıldığını, değerlendirme sonucu sıralamada 3'üncü olduğunun bildirildiğini aktardı. Birinci ve ikinci sıradaki firmaların iş bitirme belgelerinde eksikler olduğu için elendiğini ve ihalenin kendisine kaldığını dile getiren Apaydın, " Beni 'İhaleye fesat karıştırdı' diye şikayet etmişler. Hakkımda soruşturma açıldı. Bir hafta cezaevinde yattıktan sonra tahliye oldum. Mahkeme takipsizlik kararı verdi. Bana, 'Senin tutuklanacağını biliyorduk. Adliyede hakim ve savcılar bizden' dedi."şeklinde konuştu. Tutuklu 9 sanığın tutukluluk halinin sürmesine, tutuksuz bir sanığın ise tutuklanmasına ve eksik evrakın tamamlanmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

AA



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Hatipköy'e Yeni Park
İzmit Hatipköy Mahallesine yapılan Onbaşı Ahmet Aydın Parkı yoğun katılımla açıldı.

Haberi Oku