banner1006
YAŞAM:
KEDİLERİ EVLAT SEVGİSİYLE BESLİYOR !

18 Ekim 2016 Salı 13:05

(AA) - Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki Tuzla Mahallesi'nde yaşayan 87 yaşındaki Mehmet Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştıktan sonra yaşlanınca işleri bıraktığını söyledi. 


Evliliğinde 42 yılı geride bıraktıklarını ancak çocukları olmadığını anlatan Aydın, "Allah'a çocuk vermedi' diye şikayetçi değilim. Hep dua ettim. 'Ya Rabbi helal süt emmiş evlat vereceksen ver, eğer 'Allah sizi vermeseydi' diyeceksem hiç verme, ben de senden şikayet etmeyeceğim' dedim." ifadesini kullandı. 

-"Ekmeğimiz de derdimiz de ortak"


15 kedisi olduğunu, isteyenlerin de olduğunu ancak güvenmediği kişilere kedilerini vermediğini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Köye ekmekçi gelir, bizden önce ekmekçinin önüne koşar, evin önünde toplanırlar. Orada hemen ekmeğin birisini yerler. Kediler beni çok sever, yatağıma kadar gelirler. Hangi hayvan olursa olsun sen ne kadar seversen o da seni o kadar sever. Sen uzak durursan hayvan da senden uzak durur. Kedilere çocuğum gibi bakarım. Dışarıda soğukta bırakmam. Odamın kapısı yaz kış açık durur. Gecenin ayazında bile kapım açık durur." 

Aydın, içlerindeki çocuk sevgisini kedilere verdiklerini dile getirerek, "Ekmeğimiz de derdimiz de ortak. Onlardan hiçbir şey esirgemeyiz. Allah çocuk vermedi, çocuk sevgisini kedilere verdik. Ben ne yersem onlar da onu yer. Öyle ayrı gayrı yok. İster yatakta yatarlar, isterse sobanın altında, isterse dışarıda yatar. Kapalı yerim yok, eve istedikleri gibi girip çıkarlar." dedi. 

-Her kedinin ismi var


62 yaşındaki Sultan Aydın ise günlük hayatta kedilerin ve bir ineğin bakımını yaptığını, çok sevdiği kedilerine ineğinden günlük olarak süt sağdığını ifade ederek, vaktinin çoğunu kedileriyle geçirdiğini söyledi. 

Sultan Aydın, hayvanların her birine isim verdiklerini de aktararak, şunları anlattı: 

"Güllü, Kezban, Mehmet, Ayşe, Kara Murat, Akgül, Çile, Boduk gibi isimleri var. Kedileri kimseye vermek istemiyoruz, kıyamıyoruz çünkü bakamıyorlar. Bunlara evlat gibi bakıyoruz. Allah bize evlat vermedi biz de sevgimizi kedilere verdik. Misafirliğe gittiğim yerdeki kediler bile beni sever. Bir ziyaretimizde komşunun kedisi gelip kucağıma oturdu, benimle eve kadar geldi ve ben de ona bakmaya başladım. Ben en çok Kara Murat'ı severim. Benimle her yere gelir. Boduk isimli kedimiz 4 kulaklı. Kulakları yara oldu ikiye ayrıldı ve iki kulağı 4 kulak gibi oldu."

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Hatipköy'e Yeni Park
İzmit Hatipköy Mahallesine yapılan Onbaşı Ahmet Aydın Parkı yoğun katılımla açıldı.

Haberi Oku