banner1001
YAŞAM:
Murat Amca da emin ellerde

31 Mayıs 2020 Pazar 13:41

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar binlerce yardıma muhtaç vatandaşa sahip çıktı. Koronavirüs salgını döneminde de sosyal yardım faaliyetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi kas hastalığı sebebiyle 20 yıldır tekerli sandalye de hayatını sürdüren Murat Çetin’e (55) yardım elini uzattı. Maddi imkansızlıklar sebebi ile zor durumda kalan Murat Amca, Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

 

YILLARDIR ANNE VE BABASI BAKIYORDU

Ağır engelli statüsünde olan Murat Amca, kendi öz bakımlarını yapamıyor. Yıllardır kendisine bakan anne ve babasını 3 yıl önce kaybetti. Bir süre kız kardeşi tarafından bakılan Murat Amca’ya artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

 

O ARTIK BÜYÜKŞEHİR’İN MİSAFİRİ

Murat Amca’nın kendisine bakıcı tutacak imkanı bulunmuyor. Son yıllarda çektiği zorluklar sonrasında Büyükşehir Belediyesinin 153 Çağrı Merkezini arayarak yardım isteyen Murat Amca’ya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ulaştı. Bulunduğu yerden alınarak, İzmit ilçesinde bulunan Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’ne yerleştirildi. Artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olan Murat Amca’nın yemek, giysi, kişisel ve diğer öz bakımları merkez tarafından temin edilecek. Virüs salgını sonrasında ise sağlığına uygun bir rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek.

 

“ALLAH RAZI OLSUN” DEDİ

Büyükşehir Belediyesinin kendisine sahip çıkarak barınma merkezine yerleştirdiğini ifaden eden Murat Çetin “Burada bana çok destek oluyorlar. İyiyken top oynadım, karate, tekvando yaptım. Denge kaybederek bu hastalığım başladı. Burada sağlık hizmeti de alıyorum ve tüm kişisel bakımım yapılıyor. Bu hizmeti sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi. 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku