banner1001
YAŞAM:
Yollar çevreci boyalar ile boyanıyor

09 Haziran 2020 Salı 15:10

 YOL ÇİZGİLERİ YENİLENİYOR

Çevreye karşı sorumluluklarını her zaman ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda asfalt ve beton yüzeyli köy yollarında yol çizgi boyama çalışmalarını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl aldığı kararla yol çizgi çalışmalarında kullanılan malzemeleri değiştirdi.

 

ÇEVREYE DUYARLI BOYALAR

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Yönetimi şube Müdürlüğünce bu yıl yapılan çalışmalarda insan sağlığı ve çevre açısından zararsız boya özelliği taşıyan su bazlı yol çizgi boyaları kullanılıyor. Asfalt ve beton yüzeyli köy yollarında uygulama yapılan boyalar, düşük maliyet ve trafik güvenliğinin yanı sıra temiz bir çevre için de katkı sağlıyor. Maliyeti ve çevreye duyarlılığıyla ön plana çıkan su bazlı boyalar yüksek nemde, düşük sıcaklıkta ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerlerde bile iyi kuruma özelliğine sahip.

 

SÜRÜCÜLER İÇİN KOLAYLIK

Yol çizgi çalışmalarında kullanılan su bazlı boyalar, çevreye olduğu kadar sürücülere de önemli katkılar sağlıyor. Aşınmaya karşı dirençli, iyi örtücülük sağlayan boyalar, gece görüşü artırarak sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Çevre dostu olan boyalar, solvent bazlı boyalara göre kullanımı daha kolay, çalışma şartlarında daha güvenli. Uygulama sonrası su ile kolay temizlenebilme özelliğine sahip olan boya, asfalt ve beton yüzeylere yapışması ve kir tutmama özelliğine sahip.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku