YAŞAM:
YOLLARIN KRALİÇESİ

07 Kasım 2016 Pazartesi 11:15


- Kocası Ayhan Beyaz'ın 2006 yılında şeker koması geçirmesiyle servis minibüsünün direksiyonuna geçen 2 çocuk annesi Havva Beyaz, 10 yıldır hem işçilerin hem de öğrencilerin ulaşımını sağlıyor
- Servis şoförü Beyaz:
"Yaklaşık 20 yıldır araba kullanıyorum, hiç kaza yapmadım. Usta şoförüm demeyeyim çünkü usta şoför yoktur dikkatli şoför vardır. Trafikte dikkatliyimdir"
- Eşi Ayhan Beyaz:
"10 yıl oldu hala sürücü koltuğuna oturamadım. Artık yan koltuğa oturuyoruz"

 Kocası Ayhan Beyaz'ın 2006 yılında şeker koması geçirmesiyle servis minibüsünün direksiyonuna geçen 2 çocuk annesi Havva Beyaz, 10 yıldır hem işçilerin hem de öğrencilerin ulaşımını sağlıyor.

Gebze'de alüminyum korkuluk işleri yapan eşi Ayhan Beyaz'ın ikinci iş için servis minibüsü almasının ardından şeker komasına girip diyaliz hastası olmasıyla Havva Beyaz, minibüsün direksiyonuna geçti. Kadın şoför, öğrencileri okullarına, işçileri de fabrikalarına güvenli şekilde ulaştırmak için direksiyon sallarken, şoför koltuğunda 2 çocuk annesi Beyaz'ı gören bazı vatandaşlar, sanayi bölgesi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sık rastlamadıkları bu duruma şaşırıyor.

Gebze'de 10 yıldır şoförlük yapan Beyaz, AA muhabirine, 2006 yılında eşinin hem servis şoförlüğü hem de alüminyum doğrama işleriyle uğraştığını belirterek, iki işin eşine ağır geldiğini söyledi.

Bazen eşine servis güzergahlarını sorduğunu ifade eden Beyaz, "O da söylemiyordu. 'Ne yapacaksın?' Diyordu. Şeker komasına girince eşim 3 gün komada kaldı. O sırada da servise ben başladım. 3-4 ay çalışamadı eşim. Daha sonra o alüminyum korkuluk işleri yapmaya devam etti. Ben de servisçiliğe devam ettim, 10 yıldır yollarda direksiyon sallıyorum." ifadesini kullandı.

- "20 yıldır araç kullanıyorum hiç kaza yapmadım"

Beyaz, servise gitmeden öncede zaman zaman servis minibüsünü kullandığını dile getirerek, ek iş için servis aldıklarını ancak eşinin rahatsızlığı nedeniyle kullanamadığını anlattı.

Servise 10 yıl önce çıktığında vatandaşların bu duruma şaşırdığına dikkati çeken Beyaz, "(Aa kadın araba kullanıyor) diyorlardı. Kadınlar ilk bindiğinde servise 'Yolculuk yaparken besmele çekmemiz lazım.' dediler. Sonra alıştılar, şimdi bizim özel şoförümüz diyorlar. 10 yıl geçti ama şu anda hala şaşıran var. Taksi ve servis minibüsü bana fark etmiyor. Servis minibüsünü kullanmak bana daha kolay geliyor. Yaklaşık 20 yıldır araba kullanıyorum, hiç kaza yapmadım. Usta şoförüm demeyeyim çünkü usta şoför yoktur, dikkatli şoför vardır. Trafikte dikkatliyimdir." diye konuştu.

Beyaz, kadınların çalışarak ayakları üzerinde durması gerektiğini vurgulayarak, cinsiyete bağlı işlerin artık kalmadığını söyledi.

Ayhan Beyaz da 10 yıldır eşinin servis şoförlüğü yaptığını anlatarak, "10 yıl oldu hala sürücü koltuğuna oturamadım. Artık yan koltuğa oturuyoruz. Yan koltuk da seyahat etmek daha iyi." dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

İzmit Tren Garı’na Ulaşımda Asansör Kolaylığ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Tren Garı’na ulaşımda yayalara asansör kolaylığı sağlıyor.

Haberi Oku