banner1001

İlkbahar mevsiminin iyiden iyiye hissedildiği bir dönemi yaşıyoruz. Artık hava daha güneşli ve sıcak. Ara sıra yağan bahar yağmurları ise bereketin habercisi. Toprağın canlanmasıyla birlikte toprağın bir parçası olan insanoğlu da canlanıyor, tazeleniyor. Temel ihtiyaçların başında gelen emlak sektörü de bu durumdan nasibini alacak elbette.  Soğuk kış günlerinin geride kalmasıyla birlikte emlak sektörü baharla harekete geçmeye hazırlanıyor.

Peki emlak danışmanları ve emlak şirketleri bahara yeterince hazır mı? Yoğun bir temponun hakim olacağı ilkbaharda çalışma planları hazırlanıp tedbirler proaktif bir şekilde alındı mı? Bu soruların cevabı evet ise para kazanmaya hazır bir emlak danışmanı ve şirketsiniz demektir. Bu yazımda hareketlenmenin yaşanacağı bu dönemlerde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren vatandaşlarımızın neler yapması gerektiği konusuna değineceğim.

Altın Kural: Enerjik Ol!

Sevgili emlak danışmanı arkadaşım enerjini yüksek tut. Koşturmacalı bir dönem seni bekliyor. Bu sebeple bir an önce harekete geç ama uyku düzenine çok dikkat et. Zira enerjinin en önemli kaynağı uykudur. Sonrasında elinde bulunan portföylere bir göz at. Yetki belgelerini incele ve süresi dolmak üzere olan ilanlara daha fazla yoğunlaş.

Gümüş Kural: Medyayı Etkin Kullan!

Evet medya emlak sektörünün tabiri caizse can suyu konumunda. Bu sebeple medya mecralarını iyi bir şekilde kullanan emlak danışmanları rakiplerine fark atıyor ve farkını ortaya koyuyor. Sen de medyayı etkin kullan ve kış ayı boyunca sarf ettiğin çabanın mahsulünü al. Video çekimleri yap, portföylerini daha fazla kişiye ulaştırma adına biraz da kesenin ağzını aç. Unutma reklam boşa harcanan para değil tıpkı bumerang gibi harcadıkça sana dönecek olan paradır. Bu nedenle bütçeni iyi belirle ve reklam çalışmalarına başla.

Bronz Kural: Daha Fazla Portföy Topla!

İlkbaharda elindeki portföyler hızlıca gidebilir. Bu sebeple listeni biraz daha güncelle, yeni portföylere yoğunlaş, aramalar gerçekleştir, bölgesel keşifler yap ve satıcılarla sıcak temas kur. Bilesin ki yüz yüze iletişim her zaman daha avantajlıdır. Bölgeni seç ve işi bitirme noktasında sıkı bir çalışma yapmaya başla. Unutma ki yatan aslan değil gezen tilki kazanır. Haftaya yeni yazımızda görüşmek dileğiyle hoşçakalın…

ENES EMRE ÖZTÜRK

EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934