Sürekli yerleşim sağladığınız şehirlerde bir ev sahibi olduktan sonra yaz aylarını geçirebilmek veya yatırım yapabilmek için yazlık satın almak gibi bir seçeneğiniz de bulunuyor. Yazlık evler, genellikle şehirlerin dışında ve çoğu zaman deniz kenarında inşa edilen müstakil yapılar veya site içi apartman dairelerinden oluşuyor. Sahil kenarlarında bulunan, bahçe ve havuz gibi imkanları yer alan ve düzenli aidat ödenmesi gereken yazıklar, genellikle ek bir masraf ortaya çıkmasına da neden oluyor. Bu nedenle yazlık ev alırken, öncelikle sadece sahip olduğunuz bütçeyle bir konut satın almayı değil daha sonrasında yıllar boyunca yapacağınız ödeme ve masrafları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Çoğu kişi yaz aylarında deniz kenarı semtlere akın ederken, her yaz harcadıkları para ile masraf etmek yerine bu bölgelerde yazlık satın almak için para biriktirmeyi de tercih edebiliyor. Farklı bir şekilde yazlık ev alabilmek için kooperatifler veya sitelerde taksitli satışlar da sağlanabiliyor. Bu alternatifler düşünüldüğünde, sadece tatil amaçlı olarak yazlık ev sahibi olmak yerine kişilerin bu evleri her sezon kiralaması da mantıklı olabiliyor. Yazlık konutları kiraladığınızda konutun aidat, vergi veya yıllık masrafları gibi birçok ödemenin önüne geçerek avantaj da sağlayabiliyorsunuz. Ama sahip olduğunuz yazlık konutlar, tüm masraflarını karşılamanız gereken ve bakımlarını yaptırmanız gereken bir yapı oluşturuyor.

Yazlık satın almak ne zaman doğru bir yatırımdır?

Yıl boyunca yapılacak tüm masraflar ve geleceğe dönük olarak yatırım riskleri değerlendirildiğinde, yazlık satın almak bazı zamanlarda doğru bir yatırım bazı koşullarda da yanlış bir yatırım olabiliyor. Tüm bu noktaları göz önünde bulundurarak yine de bir yazlık sahibi olmak istiyorsanız, doğru zamanı beklemeniz ve iyi bir seçim yapmanız gerekiyor. Çünkü Anadolu’da özellikle deniz kenarında bulunan semtlerde deprem riski bulunduğu için bu bölgelerde inşa edilen yazlıklarda zemin etüdünün doğru yapılması ve risklerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu riskler ve masraflar göz önünde bulundurulduğunda, yazlık satın almak için en doğru zamanların sezon sonu olduğu da belirtiliyor. Özellikle, ülkemizde kent yaşamlarında yaz aylarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok kişi yazlık konutları kullanmayı ve yaz aylarını daha rahat bir şekilde geçirmeyi planlarken, Antalya, Çeşme, Marmaris ve Yalova gibi bölgelerde yazlık fiyatları yaz aylarında çok yükselebiliyor. Bu nedenle bu bölgelerde yazlık konut almadan önce sezonun sona ermesini ve evlerin maliyetinin düştüğü zamanları tercih etmeniz gerekiyor.

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981