banner1024
 Her pazartesi bu köşede buluşup kentimizdeki kültür-sanat etkinliklerine dair yazılar kaleme alıyorum. Zaman zaman övgü dolu yazılar kaleme alırken bazen de doğal olarak eleştiri hakkımı kullanıyorum. Son dönemde eleştirdiğim en önemli noktalardan birisi de Gebze Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kültür-sanat etkinlikleri oldu.

**

Özellikle birbirini tekrar eden yapımların vatandaşlara sunulması en çok eleştirdiğim noktalardan birisiydi. Bunların başında da aylardır programlarda yer verilen çocuk filmlerinin fazlalığı olmuştu. Yetişkin sinemasının göz ardı edilmesi bana göre ciddi bir hataydı. Sürekli çocuk filmleriyle donatılan aylık etkinliklere itiraz göstermiştim.

**

Mart ayı programı yayınlanan kültür-sanat etkinliklerinde en çok dikkatimi çeken şey yetişkin sinemasına yer verilmesi oldu. Bu ay iki yetişkin sineması Gebzelilerin karşısında olacak. 7-8 Mart tarihinde Fatih’in Fedaisi Kara Murat ve 21-22 Mart tarihindeki Yağmur: Kıyamet Çiçeği adlı yapımlar ücretsiz olarak gösterimde yer bulacak. 

**

Mart ayı programında yetişkin sinemasına yeniden yer verilmesi bence hoş bir tercih. Programı hazırlayanlara bu açıdan teşekkür etmek gerek. Belki birkaç yerli film daha Mart ayı programında düşünülebilirdi. Buradan bir çağrıda bulunup hemen yakınımızdaki Tuzla Belediyesi’nde ciddi ilgi gören Unutursam Fısılda adlı filmin geçen ay gösterildiğini hatırlatayım.

**

Her ne olursa olsun yine de geçtiğimiz aylarda çocuk filmleri dışında sinema filmine yer vermeyen Gebze Belediyesi’nin iki yerli filme Mart ayı programında yer vermesini takdir ediyorum. Nisan ayından itibaren umarım bu sayı artar. Film tercihleri de iyi gişe yapan filmlerden oluşur. Unutursam Fısılda, İncir Reçeli 2 ve Kış Uykusu gibi filmler bence Gebzelilerin karşısında olursa bu filmlere ciddi ilgi de olacaktır.

**

Mart ayı programını genel anlamda beğendiğim kültür-sanat etkinliklerinde eleştirdiğim nokta ise sürekli programlarda yer alan Turgay Güler ve Mehmet Çelik söyleşilerinin her zaman olduğu gibi karşımızda olmuş olması. Dileğim farklı isimlerin de bizlerle bir araya gelip etkin programlarında kendilerine yer bulmaları.

**

Genel anlamda Mart ayı etkinlikleri bana göre geçtiğimiz aylara göre sınıfı geçer nitelikte. Bence güzel bir program listeye konulmuş, bizlere düşen ise etkinliklere giderek programlara ilgi göstermek. Ücretsiz olarak Gebzelilerin karşısında olan etkinliklere gösterilecek olan değer kentimizin kültür-sanat profiline ciddi katkı sunacaktır. Nisan ayındaki etkinlikler umarım bu aydan da daha renkli olur bizler de alkışlarız. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981